Vozači oprez: Magla na području istočne RS, Prijedora i Doboja

Magla koja je jutros prisutna u kotlinama i uz riječne tokove, smanjuje vidljivost, a iz Auto-moto saveza (AMS) RS posebno skreću pažnju vozačima koji putuju kroz područja istočne Republike Srpske, Prijedora i Doboja, jer je magla u tim mjestima izraženija.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz AMS skreću pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz i vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do završetka kompletne dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Puštanjem u saobraćaj dijela dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor, “Mahovljanska petlja” stavljena je u funkciju. Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor u Drugovićima na snazi je poseban režim saobraćaja i postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko distrikt i Brčko distrikt-Donja Bukovica, zbog čega je usporeno saobraćanje.

U prvoj fazi, do 31. oktobra nema značajnih izmjena režima saobraćaja jer se radovi ne izvode na magistralnom putu, pa je saobraćaj samo usporen.

Radovi su u toku na dionici magistralnog puta Vijaka jedan-Derventa, na lokalitetu Donji Smrtići, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.

U tunelu Kalovita brda, na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale, saobraćaj je zbog sanacionih radova potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta u gradskoj zoni Nevesinja, od 7 do 17 časova, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja sa postavljenom privremenom signalizacijom.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak u mjestu Klakari Gornji, saobraćaj se obustavlja u vremenu od 8 do 16 časova, tako da 30 minuta traju obustave, a 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, na magistralnom putu Brod-Odžak od 8 do 18 časova saobraćaj se odvija tako da 30 minuta traju obustave, a 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta u periodu od 9 do 10 i od 14 do 17 časova.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare u toku su radovi na sanaciji klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo i dionici Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH-Crne Gore (Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

I na području Federacije BiH magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na auto-putu Zenica jug-Tarčin, na magistralnom putu Konjic-Jablanica, kao i putevima uz rijeke Lašvu, Drinu i Bosnu, te u dijelovima Kantona Sarajevo.

Zbog radova na redovnom održavanju na Zapadnom prilazu Sarajevu, smjer Sarajevo-Blažuj, još danas i sutra od 8 do 18 časova, vozila će saobraćati jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na Graničnom prelazu Stara Gradiška-Gradiška, tako da se na ovom prelazu mogu očekivati duža zadržavanja.

Preporučujemo