Filmska pljačka u Disu: BMW-om odvezli sef

Pljačka viđana samo u holivudskim filmovima dogodila se i u Beogradu u noći četvrtak na petak. Lopovi provalili u menjačnicu u hipermarketu i odneli ceo sef pun novca.

Opljačkana je menjačnica u hipermarketu DIS kod auto-puta u Zemunu. Dvojica maskiranih razbojnika provalila su u tržni centar automobilom "bmw" bez registarskih tablica i iz lokala odnela sef sa oko 30.000 evra, javljaju beogradski mediji.

Kradljivci su, navodno, prvo vešto onesposobili kamere ispred menjačnice i šipkom razbili spoljno staklo, koje se razletelo na sve strane. Razvalili su video-nadzor, a potom seli u automobil, dodali gas i krenuli u rikverc! Upali su vozilom unutra, a potom se ustremili na trezor, nezvanično saznaju "Večernje novosti".

Potom su metalnu sajlu obmotali oko sefa i prikačili ga za kuku automobila. Kada su ga iščupali, ubacili su "plen" u vozilo i nestali u nepoznatom pravcu. U celoj pljački učestvovale su najmanje dve osobe.

Kako ističu zaposleni u supermarketu koje smo danas zatekli u blizini menjačnice, pljačka je, izgleda, bila dobro isplanirana, menjačnica "tipovana" a lopovi su munjevito napustili mesto zločina. "Očigledno je da su znali šta rade, možda im je pomogao neko ko često dolazi u supermarket. Kako sam razumela, uleteli su automobilom kroz ceradu, levo od menjačnice. Tamo se trenutno obavljaju radovi i verujem da im je tako bilo lakše da prođu neprimećeni", priča za beogradski dnevnik radnica iz susednog lokala.

Ovaj scenario je samo naizgled nov među lopovima, jer su se slične krađe više puta odigrale u Bosni i Hercegovini, ali i, početkom juna, na beogradskoj Karaburmi. Tada su trojica mladića sa benzinske pumpe u Ulici vojvode Micka odnela sef težak 150 kilograma. Oni su ga posle provale odvukli do kuće udaljene nekoliko stotina metara. Ubrzo su uhvaćeni, a tokom hapšenja policija ih je zatekla sa brusilicom u rukama dok su pokušavali da otvore sef, podsećaju "Novosti".

Preporučujemo