Drama u Hrvatskoj: "Napadač puca po svima"

Prava drama odvija se danas na hrvatskom ostrvu Rab. Ubijen psihijatar, žena skočila kroz prozor: "Napadač puca po svima"...

Na društvenim mrežama javljaju da je u Barbatu na Rabu trenutno kriza, zbog koje ljudi iz obližnjih kuća ne smeju na ulicu.

Ubijen je psihijatar, dok mu žena sa prelomima ležala ispred kuće jer je skočila kroz prozor dok je pokušavala da pobegne. Hitna pomoć navodno nije mogla do nje jer "napadač puca po svima", piše portal Index.hr.

Hrvatski mediji navode da je žena kasnije helikopterom odvezena u bolnicu.

Prema nezvaničnim informacijama, napadač je navodno hrvatski ratni veteran koji je upucao i ubio muškarca, a ranio njegovu suprugu zbog sukoba oko zemljišta.

Napadač je navodno psihijatru najpre prostrelio nogu, a potom ga je ubio, ispucavši u njega još nekoliko metaka.

Policija našla napadača

Zabarikadirao se u kuću i ne izlazi. Policija je opkolila kuću, a napadač preti da će se razneti bombom.

RTL javlja da je ubijen psihijatar, inače lekar u Psihijatrijskoj bolnici Rab, i da se preziva Rakić.

Supruga ubijenog psihijatra zaposlena je na sudu, a odnosi između ubijenog i ubice već su neko vreme bili zategnuti, navodno, zbog nekih nerešenih pitanja oko kuće u kojoj je Rakić imao stan na prvom spratu, dok je ubica imao stan u prizemlju.

Što se tiče napadača, RTL navodi da je njegovo ime Srđan S. i da ima oko četrdesetak godina. Rakić ga je navodno prijavio zbog čega Srđan nikako nije mogao da pronađe posao. To mu je, navodno, dozlogrdilo pa se odlučio na ovaj užasan čin.

Policija je potvrdila da je došlo do ubistva:"Danas oko 9,35 sati policija je primila dojavu o galami i pucnjavi u mestu Barbat na ostrvu Rabu. Dolaskom na mesto događaja policijski službenici zatekli su NN počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala NN muška osoba. Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smeru te je mesto događaja obezbeđeno i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije telo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gde je utvrđena smrt. Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mesto događaja pre dolaska policije je pronađena i na sigurnom. Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u toku", saopštila je policija.

Preporučujemo