18 mrtvih u sudaru autobusa i kamiona u Njemačkoj

Njemačka policija saopštila je danas da je više putnika poginulo nakon što se autobus kojim su se vozili rano jutros udario u kamion na autoputu u Bavarskoj i potom se zapalio.

Bavarska policija, u saopštenju objavljenom na Tviteru, nije iznijela detalje, ali je ranije danas saopštila da je 31 osoba povrijeđena, među kojima neke teško, dok se 17 osoba vode kao nestale, prenosi AP.

Incident se dogodio oko 07:00 sati nedaleko od Minhberga u Bavarskoj, blizu češke granice, kada je autobus udario u zadnji dio kamiona pred kraj saobraćajne gužve, a u trenutku nesreće je u autobusu bilo 46 osoba i dva vozača.

Portparolka policije Ana Hofer rekla je ranije danas agenciji AFP da se ne zna gdje je 18 putnika i pretpostavlja se da su izgorjeli u autobusu.

“Moguće je da neki putnici nisu uspjeli da izađu iz autobusa kada se zapalio. Nejasno je gdje su”, rekla je ona. Kako se navodi, na lice mjesta došli su helikopteri i ambulantna kola, a autoput na kome se desio incident satima je zatvoren u oba pravca. Na snimcima emitovanim na njemačkom kanalu N-TV vide se crni, potpuno izgorjeli ostaci autobusa.

Merkel užasnuta

Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je danas “veliki užas” povodom autobuske nesreće u kojoj je najvjerovatnije poginulo 18 osoba.

“Naše misli su sa žrtvama i članovima njihovih porodica, kao i sa povrijeđenima. Nadam se da će se oni koji su spaseni oporaviti od povreda”, izjavio je portparol Merkelove Štefan Zajbert, prenosi AFP.

Preporučujemo