Cilj im je da ocrne Srpsku

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da su bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i direktor OBA Osman Mehmedagić kreatori sukoba između Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara BiH u vezi sa transportnom zajednicom.

Cilj je da se ocrni Srpska, a glavne mete destabilizacije su predsjednik Republike, Vlada Srpske, Narodna skupština, Radio-televizija Republike Srpske i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, naveo je Stevandić.

Stevandić smatra da je cilj tog sukoba da se Srpska ocrni pred međunarodnom zajednicom, te pokuša izolovati i uskratiti za finansije da bi ušla u nelikvidnost i bila onemogućena isplata plata i penzija i funkcionisanje zdravstvenog i socijalnog sistema, a eventualno nezadovoljstvo građana iskoristilo u političke svrhe.

Prema njegovim riječima, OBA je politička policija kojoj mnogi Bošnjaci pružaju otpor, ali se plaše da ne prođu kao bivši potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo.

- Za plan destabilizacije obezbijeđena su medijska i finansijska sredstva, koje kontrolišu paralalne strukture koje su stvorili Izetbegović i Mehmedagić, jedino što nije obezbijeđena podrška naroda u Srpskoj, zbog čega su se i stranke u Savezu za promjene, koje su upale u zamku, počele da raspadaju - naglasio je Stevandić.

On je ocijenio da je to jedini način da Izetbegović zaustavi pad popularnosti, cijepanje SDA, čiji je lider, te sukobe prenese na Srpsku.


Izvor: RTRS

Preporučujemo