Orban brani Mađarsku od Soroša

Premijer Mađarske Viktor Orban poručio je danas da će ta zemlja odbraniti svoje granice, sprečiti primenu „Soroševog plana“ i „konačno pobediti u bici“.

Orban je, na 27. kongresu partije Fides u Budimpešti, rekao da Mađarskoj preti „imperija“ američkog milijardera Džordža Soroša jer sprečava realizaciju njegovog plana da nacionalne države pretvori u „stvar prošlosti“ i zameni ih Evropom s mešovitim stanovništvom, prenos MTI.

Kako je mađarski premijer istakao, zagovornici tog plana „žele da smene vlade koje zastupaju nacionalne interese, uključujući mađarsku vladu“.

Orban je naveo i da su migracije samo sredstvo u „Soroševom planu“ sa ciljem slabljenja nacionalnih država i eliminisanja hrišćanske kulture jednom za svagda.

„Od toga moramo da odbranimo Mađarsku“, zaključio je Orban, dodavši da Sorošev plan u velikoj meri ugrožava bezbednost, pri čemu je podsetio na česte terorističke napade, porast kriminala i nasilja nad ženama i novi talas antisemitizma u evropskim zemljama koje su naklonjene migracijama.


Američki milijarder Džordž Soroš tvrdi da bi Evropa trebalo da primi nekoliko miliona migranata svake godine i da od njega uzima zajmove i do 100 milijardi evra, jer to je „dobar biznis“, rekao je danas šef poslaničke grupe mađarske vladajuće stranke Fides Lajoš Keša.

„Soroš je protiv svake vlade koja radi na zaustavljanju migracija… Zato i dalje napada i mađarsku vladu“, rekao je Keša državnoj televiziji M1, prenosi MTI.

Keša kaže i da je Soroš organizovao nedavne demonstracije u Mađarskoj posredstvom svojih „agenata“ — organizacija i aktivsta koje finansira.

„Mađarska je demokratska zemlja sa slobodom govora i okupljanja, i svako može da održi protest… Čak i ako to radi iz nerazumnog razloga“, zaključio je poslanik Fidesa.

Izvor: djelomično TANJUG

 

Preporučujemo