Tako blizu: Krajinović stao, Sok je šampion Pariza

Srpski teniser Filip Krajinović poražen je u finalu turnira Masters serije u Parizu od Džeka Soka sa 2-1, po setovima 7:5, 4:6, 1:6.

Srbin je do sada više vremena proveo na čelendžerima nego na turnirima ATP serije, ali se prijavio za Masters u Parizu posle dobrih izdanja na slabijim turnirima.

Ušao je kao kvalifikant i došao do finala, nakon što je u polufinalu pobedio Amerikanca Iznera. Nije uspeo da pobedi i drugog Amerikanca iako je nakon prvog seta bio u odličnoj poziciji.

Srpski teniser je krenuo dobro u prvom setu. Sok je uspevao da osvaja poene na servis srpskog igrača, a u tri od četiri gema na servis Soka, Srbin nije uspevao da osvoji ni poen.

Jedini gem u kome je to uspevao, napravio je brejk za 4:2. Amerikanac se vraća već u narednom gemu, ali je Krajinović u finišu seta uspeo još jednom da pokaže mentalnu stabilnost i u odlučujućem gemu napravi novi brejk za 7:5 i prednost seta.

Sok se tokom većeg dela meča izvlačio na forhend, srpskog igrača je služio bekhend, ali je Amerikancu servis doneo veliku dobit, a Srbinu velike probleme.

Brejk na startu drugog seta, pa onda još jedan za 4:1 označili su velike probleme za Krajinovića. Filip je vratio jedan, ali ne i drugi brejk, a Sok je uspeo da slavi sa 6:4. Treći set je bio uzbudljiv samo na početku. Već od 1:1 igra srpskog igrača se raspala, Sok je to iskoristio i sa 6:1 bio više nego ubedljiv.

Ulazi u top 10 na ATP listi, a srpskom igraču ostaje uteha i ambicija za neke od narednih najvećih turnira da takvih rezultata može da bude još.

Preporučujemo