Gangnam Style više nije broj jedan. Imamo novi NAJGLEDANIJI video na YouTube

Psy je bio totalna enigma za sve do trenutka kada se pojavio s hitom Gangnam Style na YouTube-u. Gangnam Style je doživio ekstreman uzlet, a nakon toga malo je ko čuo za Psy-a i njegove nove pjesme.

No, bez obzira na sve Psy će ostati upisan u istoriji kao osoba koja je čak 5 godina držala rekord na YouTubeu po broju pregleda video sadržaja. Sve do nedavno Gangnam Style je sa svojih 2 milijarde i 900 miliona pregleda bio broj jedan videozapis na YouTubeu, no sada imamo novi najpopularniji video na YouTubeu.

Iako bi mnogi od vas možda pomislili kako je novi rekorder ljetni hit ‘Despacito’, ipak tome nije tako. Novi vladar YouTubea je takođe jedan veliki hit koje je na YouTubeu već dvije godine, a radi se o pjesmi ‘See You Again’ koja je nastala u suradnji Wiz Khalifa i Charlie Puth-a. Ta je pjesma ovih sedmica premašila brojku od 2 milijarde i 900 miliona pogleda, čime je nakon 5 godina skinula Gangnam Style s trona najgledanijih video sadržaja. Prema svemu sudeći ‘See You Again’ će biti prvi videozapis koji će priječi brojku od 3 milijarde pogleda.

No, ovog ljeta stvari bi se mogle zakomplikovati na toj listi najgledanijih video materijala, jer imamo novi hit ‘Despacito’ koji je u samo nekoliko mjeseci uspio doći do brojke od 2 milijarde i 600 miliona pregleda. Ako u obzir uzmemo činjenicu da je Despacito trenutno hit broj jedan u svijetu i sluša se na svim stranama svijeta, moglo bi se dogoditi da upravo taj video zapis postane broj jedan u skorašnje vrijeme. Čak nije ni isključena solucija da Despacito koji je nastao u saradnji Luis Fonsi-ja i Daddy Yankee-ja postane prvi video koji će priječi 3 milijarde pregleda.

Preporučujemo