Pokušaj riješiti najteži sudoku na svijetu

Pogodaka: 800

Ako volite da rješavate sudoku i u društvu važite za najinteligentniju osobu, možete pokušati da rješite najteži sudoku na svjetu. Finski matematičar Arto Inkala proveo je tri meseca dizajnirajući tablu za sudoku koja ima samo jedno rješenje.

Inkala Sudoku

Sudoku je za neke zanimljiva igra koja služi za popunjavanje slobodnog vremena, a za druge je pretežak zahtjev, koji ni ne pokušavaju da ispune.

Ako smatrate da pripadate prvoj grupi, razmislite još jednom, jer se zahvaljujući najtežem sudokuu na svijetu lako možete naći u drugoj.

Arto Inkala iz Finske upozorava da njegov sudoku može riješiti samo "najbistriji i najbrži um", prenosi "Mejl Onlajn". Na skali od jedan do deset, on mu daje ocenu 11.

Inkala je 2006. smislio najteži sudoku do tad, a postao je toliko popularan, da je odlučio da ga načini još težim.

- Ovaj sudoku nije nemoguće riješiti, jer ga je Inkala i sam uspješno riješio. Ipak, do sada se nije javio niko ko je uspio to da učini - rekao je portparol sajta "Efamol" na kome je sudoku objavljen.

Rješenje Inkalinog sudokua možete pogledati ovdje. Ako Vam je ovaj najteži ipak pretežak, pokušajte da vježbate malo na ovim lakšim:

Sudoku formular 2

Preporučujemo