SAVRŠEN MODNI STIL ZA PUNIJU GRAĐU - TOP MODNI SAVETI

Kao što već znate, odabir garderobe - u smislu modela, kroja, boja, ključan je za vaš izgled i za vašu izduženu liniju, kojoj sve dame teže, kako one koje su oduvek mršavice, tako i one koje su elegantno popunjene.

Odavno je jasno da ne možemo svi, i ne treba, da budemo manekenske građe, i da je jedino važno na koji način treba da kombinujemo garderobu da bismo izgledali što je bolje moguće. Kako biste bili što uspešniji u ostvarenju ove namere, pripremili smo za vas jedan praktičan modni vodič.

Odavno je jasno da ne možemo svi, i ne treba, da budemo manekenske građe, i da je jedino važno na koji način treba da kombinujemo garderobu da bismo izgledali što je bolje moguće. Kako biste bili što uspešniji u ostvarenju ove namere, pripremili smo za vas jedan praktičan modni vodič.

1. Pravilo o crnoj i beloj boji

Iako je uobičajeno mišljenje da nas crna boja vizuelno čini mršavijima, a da nas bela širi, nije baš uvek tako. Ono što je mnogo važnije od odabira boje jeste adekvatan kroj i vrsta tkanine koji ne stavlja akcenat na nedostatke u vašoj građi. Dakle, kada kupujete belu garderobu, nemojte birati tanke materijale koji sve ocrtavaju, već one deblje i kvalitetnije koji imaju čvrstinu i strukturu, i koji lepo padaju.

2. Dugmići na majici ili košulji

Ovi modni detalji na gornjem delu garderobe komplementiraju vašim oblinama. Pogotovo je preporučljivo da majice i košulje na kopčanje nosite ispod sakoa ili blejzera, tako tako ćete vizuelno struk učiniti tanjim, a samim tim svoju figuru vitkijom.

3. Svetle boje i printovi

Iako je raniji stav bio da svetle boje treba izbegavati, jer šire, svi poznati modni stilisti se ne slažu sa tim. Slobodno možete nositi svetle boje, samo takođe treba da povedete računa da ne birate tanke i nekvalitetne materijale, a što se printa tiče, uvek je bitno da bude u proporciji sa vašom građom - npr. krupnijoj dami nikako ne pristaje neki neupadljivi dezen ili suviše tanke pruge, jer se tako postiže samo kontraefekat.


4. Jednobojne odevne kombinacije

Načelno, kombinovanje garderobe tako da budete obučeni u istim tonovima i nijansama, stavljajući sve u istu vertikalnu liniju, zaista ima efekat izduživanja figure. Ipak, ne treba ni u tome preterivati, jer vas takva odevna kombinacija često može progutati, bez da naglasi i vaše atribute. Ako već često nosite gornje i donje delove garderobe u istoj boji, povedite računa da to budu različiti materijali.

5. Pruge kao dominantan dezen na garderobi

Da - horizontalne pruge definitivno nisu srećan izbor za sve one koji žele da vizuelno izgledaju vitkije i mršavije u određenoj odevnoj kombinaciji. Međutim, nema svaki dezen sa prugama pomenuti efekat - npr. brojne prugaste šare koje su asimetrične mogu da vas izduže. Birajte garderobu na pruge koje se savijaju na unutra, i videćete koliko ćete n ataj način uspeti da naglasite svoj struk i figuru.

6. Garderoba širokog kroja

Ovde naročito treba biti oprezan. Ako ste krupni, pa još obučete izrazito široku garderobu, izgledaćete još krupnije. Ili, uglavnom se punijim damama preporučuju haljine koje se šire od struka na dole, što nije uvek idealan izbor, u zavisnosti od toga kakva vam je građa. Npr. ako imate viška u predelu stomaka, haljina koja se u tom delu širi za vas nije idealan izbor, jer ćete verovatno izgledati kao da ste u drugom stanju.

7. Karneri i ostali modni detalji

Apsolutno ne treba da pošto-poto izbegavate garderobu sa karnerima ili nekim drugim ukrasima, jedino treba da povedete računa da se oni ne nalaze na onim delovima na koje ne želite da skrećete pažnju. Npr. ukoliko nosite pantalone ili farmerke sa džepovima sa strane, a relativno ste OK građe kada su bokovi u pitanju, to je odličan potez jer ćete tako dodatno naglasiti struk. Ili - vertikalni karneri na suknji ili haljini će sigurno vizuelno izdužiti vašu figuru.

Sigurni smo da ćete, ako se budete vodili ovim pravilima i uputstvima, uvek imati savršen modni stil, u potpunosti primeren vašoj građi.

Preporučujemo