Kineska nevjesta nema vremena za vjenčanje (video)

League of Legends je vrlo popularna igra u Kini. Ova mlada djevojka ne može da se odvoji od igre, da bi otišla na vjenčanje. Mladoženja malo plače, a malo je vuče ka altaru...

U Kini je zavisnost of kompjuterskih igara jako proširen fenomen. Simptomi zavisnosti su: Dobro raspoloženje ili euforija za kompjuterom, osoba ne želi da se odvoji od posla ili igre na kompjuteru, Razdražljivost pri prinudnom odvajanju od kompjutera, Nesposobnost planiranja završetka rada ili igre na kompjuteru,... Sami odlučiti koje od ovih simptoma lijepa kineskinja ima...

Posledice zavisnosti od kompjuterskih igara i interneta

Nesanica, Dehidracija, Sindrom karpalnog tunela – bilo da je pogrešan stav, ponavljajući otkucaji na tastaturi ili jednostavno nedostatak dobre ergonomije, više sati provedenih pored tastature može da rezultira sindromom karpalnog tunela. Sindrom karpalnog tunela se javlja kada se prignječi nerv koji ide iz podlaktice u šaku. Osnovni simptomi su sevajući bol i trnjenje prstiju i šake.

Pored toga česte su pojave deformiteta izazvanih ponavljanjem pokreta – degeneracija izazvana stalnom upotrebom jedne iste grupe mišića. Jedan od najuobičajenijih primera deformiteta izazvanih ponavljanjem pokreta je kucanje na tastaturi, što izaziva oštećenje tetiva, nerava i mišića u prstima, palcu, ručnom zglobu, rukama, podlaktici, laktovima, nadlaktici, vratu, ramenima i gornjem delu leđa.

Dalje moguće bolesti su:
Glavobolja – bilo da je u pitanju stres, deformacija oka ili čak nedostatak kofeina, glavobolja je uobičajena kod ljudi koji preterano koriste računar.
Dijabetes
Glaukom – studije su pokazale da je 50 procenata korisnika koji preteruju u upotrebi računara iskusila neku vrstu deformacije oka, vide mutno ili dvostruko i tako dalje. To međutim dovodi do povećanja rizika od pojave glaukoma. To je vrsta bolesti oka koja izaziva oštećenje očnog živca i može da dovede do slepila ako se ne leči.
Gojaznost – dugo sedenje za računarom bez pravljenja pauza i vežbi istezanja – što je veoma važno – može da dovede do gojaznosti.
Bolovi u vratu
Bolovi u leđima – sedenje po ceo dan, ponekad u lošoj poziciji, izaziva bol u leđima koji ume da bude veoma uporan i neizdrživ, a vremenom može da postane i hroničan.

 

Preporučujemo