Kako da povežete svoje profile na svim društvenim mrežama

Ukoliko želite da se bavite marketingom na internetu, morate se prethodno dobro upoznati sa svim kanalima komunikacije koji su potrebni da bi vaša poruka stigla na pravu adresu.

Među njima su i Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, pa čal i LiknedIn ili Behance, u zavisnosti od vaše ciljne grupe.

Međutim, nekada je teško pratiti sve aktivnosti, na mnogobrojim nalozima, pa moramo otvarati različite tabove u našem internet-pretraživaču i neprestano provjeravati da li se neko javio, ostavio novi komentar ili poslao poruku. Zato vam predstavljamo najbolje alate koji vam mogu olakšati pristup svim mrežama.

Hootsuite

Ako ste ikada pokušavali da pronađete način da objedinite sve naloge, onda ste sigurno čuli za ovu malu pametnu alatku koja vam u tome može mnogo pomoći. Ne samo da možete povezati nekoliko različitih profila, već možete postaviti i odvojene društvene mreže, među kojima su Facebook, Google +, Twitter i još mnogo njih.

Osnovni paket je besplatan i može vam biti od koristi, međutim, ukoliko se opredijelite za to da kupite proširenu verziju, otvorićete sebi veliki broj analitičkih alata i izvještaja koji će vam odlično poslužiti da kreirate kvalitetniju strategiju oglašavanja. Obavezno isprobajte ovaj program.

Bynd

Velika prednost ovog softwarea jeste i to što podržava mobilnu tehnologiju (mobile friendly), što znači da ga kao aplikaciju možete koristiti na Android ili iOS uređajima. Uz pomoć ove aplikacije možete sinhronizovati svoje profile na različitim društvenim kanalima, a možete je koristiti i za pristup i upravljanje stranicama na kojima ste administratori.

Možete se pouzdati u to da će vam notifikacije uvijek stizati na vrijeme, kao i da ćete uvijek moći da odgovorite s pravog naloga i bez zastoja.

Cyfe

Ovaj software, za razliku od ostalih, morate platiti. Međutim, ono što ćete zauzvrat dobiti može se mjeriti s unajmljivanjem ličnog asistenta i analitičara, koji će pratiti svaki vaš korak i redovno vas izvještavati o rezultatima.

Takođe, ne samo što prati vaše aktivnosti na društvenim mrežama, ovaj alat prati i vaše poslovanje na internetu u cijelini. Dovoljno je da unesete početne parametre i Cyfe će u svakom trenutku imati spreman grafikon koji ćete moći lako da protumačite i da tako s lakoćom zaključite šta ste radili pogrešno, a šta biste možda mogli da unaprijedite u budućem radu.

Bilo da se bavite marketingom na internetu, elektronskim biznisom ili korisničkom podrškom, od ovog softvera možete očekivati da odgovori na sve vaše zahtjeve.

Preporučujemo