Koliko je medijima u Srbiji važan Dan RS?! (FOTO)

Pogodaka: 146

I površan pregled najčitanijih portala u Srbiji, u trenutku defilea, kao centralnog dijela današnjeg obilježavanja 9. januara, pokazao je poražavajuću realnost koliko kolegama iz Beograda (nije) značajan Dan RS.

Tako su kolege sa Kurira kao glavnu vijest stavile tekst: “POGLEDAJTE ŠOKANTAN VIDEO SA ŽURKE: Darko Lazić snimljen dok ŠMRČE!” Pored ove, još dvije vijesti su se našle na centralnom mjestu – jedna je vezana za kviz Potera, a druga za rijaliti Zadruga.

Dan RS je svoje mjesto našao tek nakon ovih “udarnih” vijesti, u istoj ravni sa tekstom u kojem se pokazuje luksuzna vila proslavljenog fudbalera Srbije Mateje Kežmana.

Saznaj šta Ti astrolozi predviđaju u ljubavi. Pošalji  SMS sa sledećim sadržajem
AST (razmak) DATUM, VREME, MESTO ROĐENJA, PITANJE
na: 9393
3.- Fr/SMS
Saznaj šta Ti astrolozi predviđaju u ljubavi. Pošalji  SMS sa sledećim sadržajem
AST (razmak) DATUM, VREME, MESTO ROĐENJA, PITANJE
na: 1298
183.6 din/SMS
Saznaj šta Ti astrolozi predviđaju u ljubavi. Pošalji  SMS sa sljedećim sadržajem
AST (razmak) DATUM, VRIJEME i MJESTO ROĐENJA, PITANJE
na: 091 810 109
2.34 KM/SMS
Saznaj šta Ti astrolozi predviđaju u ljubavi. Pošalji  SMS sa sljedećim sadržajem
AST (razmak) DATUM, VRIJEME i MJESTO ROĐENJA, PITANJE
na: 14 564
1.5 €/SMS + pdv
Doznajte što astrolozite predviduvaat so ljubov. Pošalji sega  SMS
AST (razmak) DATUM, VREME i MESTO na RAGANJE, PRAŠANJE
na: 141 999
106.2 den/SMS

Ništa bolje se nije pokazao ni Informer, na čijem udarnom slajderu su vijesti o tragično nastradaloj pjevačici Jeleni Marjanović, “žutim hejterima” iz DS-a, Putinovim poduhvatima, situaciji u Crvenoj zvezdi, američkom satelitu, Siriji, saobraćajki, Jokiću, Britanskim “čačkanjima” Rusije, beogradskom aerodromu, Trampu…

I sve je to, za ovu redakciju, izgleda značajnija vijest od Dana RS.

Iako na sajtu Blica postoji podrubrika Republika Srpska, u kojoj kolege iz banjalučke redakcije ažurno prate današnji događaj, njihove kolege iz Beograda u slajder, u koji se bira pet udarnih vijesti, Dana RS nema.

Ali zato ima vijest o porno glumici, tuči Alena i Tife, pretresu u Crnoj Gori, saobraćajki, snijegu u Sahari, Bogdanu Bogdanoviću.

Redakcija portala Alo za udarne vijesti je izdvojila spekulaciju o mogućem povratku Mire Marković u Srbiju, rastanku pjevača Rade i Harisa, pljački u Kataru, vijesti iz rijalitija Zadruga…

Ni Telegraf nije procijenio da je Dan RS zaslužio mjesto u udarnim vijestima. Ali zato jesu sljedeće: misteriozno drvo, vozni park Zvezdinih fudbalera, celulitu Goge Sekulić, zanimljivosti iz zoološkog vrta, zalazak sunca na Dunavu te najskupljim dijelovima junetine.

Sa druge strane, Dan RS na najznačajnijoj poziciji se našao na portalu Novosti i Srbija danas.

Za kraj, B92 je na centralnu poziciju stavio govor bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića sa današnjeg obilježavanja 26. rođendana Republike Srpske.

Preporučujemo