U većem dijelu BiH otežan saobraćaj zbog snijega

U većem dijelu zemlje saobraća se otežano i usporeno zbog snijega, a na dionicama u Hercegovini putevi su mokri i klizavi.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na saobraćajnice. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama cesta gdje su radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja. Zbog klizišta na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) promet je u dužini od 1 km preusmjeren u preticajnu traku.

Zbog odrona na dionici M-14.2 Drvar - Resanovci promet se odvija usporeno, jednim saobraćajnom trakom naizmjenično. Zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi, usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher).

Imate pitanje o buducnosti?

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-14.1 Odžak - Vukosavlje.

Zbog radova na deminiranju terena u blizini saobraćajnice mogući su povremeni zastoji na:

- M-14.1 Brod - Odžak, Brčko - Bijeljina (naselje Gredice),

- M-19.3 Rogatica - Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je saobraćaj od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskršća ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, a na GP Izačić i Velika Kladuša na snazi je zabrana za teretna vozila, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Preporučujemo