Doboj: Voz udario u automobil, stradao bračni par i ćerka

Teška nesreća u Doboju.

Supružnici iz Stanova Slavica i Zlatko Đedovac i njihova osamnaestogodišnja kćerka Kristina smrtno su stradali u jutrošnjem sudaru automobila i voza na pružnom prelazu u dobojskom naselju Grabovica.

Njihova 17 godina stara kćerka Nikolina, teško je povrijeđena i prevezena u Univerzitetsko- klinički centar Banjaluka. Nesreća se dogodila jutros u 2.55, na pružnom prelazu obilježenom Andrejinim krstom.

Iz potpuno smrskanog vozila rano jutros izvučena su tijela supružnika Slavice i Zlatka Đedovac. Oni su stradali na licu mjesta , a njihova osamnaestogodišnja kćerka podlegla je povredama u dobojskoj bolnici. Drugoj kćerki ljekari u KBC Banjaluka bore se za život.

Tamara Radlović portparol KBC Banjaluka kaže - Djevojčica je primljena sa teškom povredom glave i grudnog koša u stanju duboke kome i priključena na aparat za vještačko disanje. Prema riječima dr Vojislava Vujanovića djevojčica je u izuzetno teškom stanju i sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne i preuranjene.

Obavljen je uviđaj a nadležna komisija Željeznica Srpske utvrdila je da je mašinovođa opazivši automobil koji prelazi pruge kočio i davao neophodne signalne znakove , ali putnički automobil nije uspio da pređe preko putnog prelaza.

Alkotestiranjem na licu mjesta utvrđeno je da mašinovođa nije bio pod dejstvom alkohola, a dežurni tužilac naredio je da se obavi obdukcija nastradalih. Pružni prelaz nema rampu, ali je obilježen Andrejinim krstom.

Neđo Đurić dežurni tužilac OT Doboj kaže - vozilo je direktno bilo na pružnom prelazu i nakon udara isto je praktično odbačeno , voženo jedno 300 metara , da li je tu stalo, šta se desilo najvjerovatnije da je možda neopreznost vozača, ali vidjećemo dalje kako će biti.

Teretni voz saobraćao je na relaciji Omarska – Zenica ,a nesrećna porodica se,navodno, vraćala sa proslave rođendana .

Na pružnom prelazu danas samo ostaci vozila i prolaznici užasnuti tragedijom.

Istragom ,koja će uključiti i stručnjake saobraćajne struke biće utvrđena odgovornost svih učesnika u ovoj teškoj nesreći.

Izvor: RTRS

Preporučujemo