Bombaški napad: Serije eksplozija u Banjaluci

Dvije osobe su povrijeđene u seriji eksplozija koje su se dogodile danas oko 10:30 u banjalučkom naselju Starčevica, u blizini Rebrovačkog mosta, nezvanično se saznaje.

Kako saznajemona licu mjesta prvo su se začule tri eksplozije, nekoliko trenutaka kasnije i četvrta. Nekoliko minuta kasnije zapalila se i eksplodirala plinska instalacija u jednom od automobila.

Prema informacijama do kojih smo došli, povrijeđena je osoba koja je u vrijeme eksplozije pokušavala da izveze automobil sa parkinga, kao i osoba koja je sjedila u obližnjem kafiću.

Po još nepotvrđenim informacijama eksplozivna naprava je postavljena ispod automobila profesora fizičkog vaspitanja u Tehnološkoj školi Spasa Šakote, kojeg su učenici svojevremeno optuživali za pedofiliju.

Trgovci i ljudi koje smo zatekli na licu mjesta su u šoku. Vatrogasci su ugasili požare, policija je zaustavila saobraćaj.

Direktor policije Dragan Ćulum je rekao da se radi o krivičnom djelu ubistvo u pokušaju i da je lice nad kojim je izvršen napad od ranije poznato policiji, koja je u dva navrata protiv njega podnijela izvještaj o počinjenim djelima- izazivanje opšte opasnosti te ugrožavanje saobraćaja.

Ćulum je rekao da je u toku uviđaj koji vrši Odjeljenje za teški i organizovani kriminalitet, nakon čega će biti poznato više detalja o ovom napadu.

Povodom ovog događaja, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač održao je konferenciju za medije, rekavši da se ovo djelo ne može dovesti u vezu sa terorizmom, te da je riječ o ciljanom napadu na jedno lice.

Preporučujemo