Hrvatski huligani dobili novac da prave nerede u Beogradu?!

Trojica, od šestorice državljana Hrvatske koji su učestvovali u obračunu huligana tokom fudbalskog derbija “Partizana” i “Crvene zvezde”, dobila su 10 000 hiljada evra da dođu u Beograd i izazovu nasilje, saznaje Blic.

Kako navodi ovaj list, kod jednog od njih je pronađena količina droge dovoljna da dobije nekoliko godina zatvora. Neimenenovani izvor iz MUP-a kaže da su huligani novac dobili od jednog “žestokog momka” iz beogradskog podzemlja koji se ne eksponira na utakmicama i nije među huliganima, te nije poznato zašto je učestvovao u svemu ovome.

Privedeni Hrvati, među kojima su i Splićani Ante Firić i Damir Tovarović, nisu na početku ispitivanja željeli da detaljnije otkrivaju okolnosto dolaska u Beograd.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će odgovarati svi koji su učestvovali u organizovanju i izazivanju nasilja tokom utakmice, bez obzira na to da li su državljani Hrvatske.

Tuča, u kojoj je povrijeđeno 20 navijača, izbila je na južnoj tribini stadiona “Partizana” tokom prvog poluvremena derbija koji je igran u srijedu, 13. decembra.

Tuča je trajala desetak minuta, a okončana je intervencijom pripadnika Žandarmerije.

Preporučujemo