Najnoviji snimak unakaženih huligana sa derbija

Zagrebački „Jutarnji list“ je na svom kanalu na Jutjubu objavio novi snimak huligana koji su učestvovali u neredima na derbiju u Beogradu.

 
 

Na snimku se vide krvavi i svučeni huligani koji su 14. decembra učestvovali u incidentima na južnoj tribini stadiona u Humskoj tokom fudbalske utakmice Partizan — Crvena zvezda.

„Jutarnji“ navodi da su „hrvatski huligani snimljeni nedugo nakon krvavog derbija u Beogradu“.

„Smešteni su u jednoj prostoriji, deo njih sav izubijan leži, a po svemu sudeći oko njih su policajci koji ih ispituju ko su oni i odakle su“, navodi zagrebački list.

Hrvatski huligani se trenutno nalaze pod istragom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a njihova država nije imala nikakve zahteve, osim „molbe da se dostavi obaveštenje u kojoj fazi postupka se nalazi konkretan slučaj“, javlja „Jutarnji list“.

Podsetimo, MUP je posle nasilja na utakmici Partizana i Zvezde saopštio da je u „prostorije policije dovedeno ukupno 26 osoba“, kao i da ima više povređenih.

Dan nakon nereda, pritvor od 30 dana određen je šestorici državljana Hrvatske.

Svi se terete za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, a pritvor im je određen zbog krivičnog dela, zaprećene kazne, mogućnosti bekstva i uznemirenja javnosti.

Osumnjičeni su potom prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu.

Iz Tužilaštva su ranije saopštili da su se tokom saslušanja svi osumnjičeni branili ćutanjem.

Naknadno su još tri lica uhapšena zbog sumnje da su učestvovala u neredima na večitom derbiju u Beogradu i određen im je pritvor do 30 dana.

Reč je o O. S. i M. L. kojima je određen pritvor, kao i L. Z. kojem je izrečena mera zabrane napuštanja stana uz nanogicu.

Preporučujemo