Najoštrija osuda: Prave medijski spektakl od tragedije u porodici Todorović

Nezavisno udruženje novinara najoštrije je danas osudilo ponašanje pojedinih medija zbog “iskorištavanja” porodične tragedije glumca Srđana Todorovića.

NUNS najoštrije i “s indignacijom” osuđuje kršenje profesionalnih standarda i etičkih načela u izvještavanju u porodičnoj tragediji glumca Srđana Todorovića.

Kako navode, u tom slučaju je viđeno i “odsustvo elementarne empatije”.

– Više dnevnih listova i onlajn portala je od smrti jednog djeteta napravilo medijski spektakl u kojem su sebi dozvolili sve – od neprofesionalnog i nehumanog ataka na svaki segment privatnosti porodice Todorović, do bezobzirnog ignorisanja njihovog dostojanstva i ljudskih prava – navodi se u saopštenju.

NUNS upozorava medije da je pravo na privatnost javnih ličnosti donekle ograničeno, ali da u ovoj situaciji nema nikakvog opravdanja za zadiranje u sferu intimnog života.

– Podsjećamo kolege i koleginice da je posao novinara da rade u javnom interesu, da informišu i edukuju, a ne da – u ime navodne zainteresovanosti svoje publike – gaze preko elementarnih profesionalnih i ljudskih principa, tako dodatno degradiraju profesiju koja je i inače u ozbiljnoj krizi – navode iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Podsjećamo, trogodišnji sin Srđana Žike Todorovića preminuo je iznenada u srijedu uveče.

Preporučujemo