Izborna kampanja u Beogradu se zaoštrava (VIDEO)

Članovi beogradskog odbora Demokratske stranke gađali su novogodišnju jelku žutim kesama u kojima su bili papirići, kao i toalet papirom, dok su postolje jelke oblepili žuto-crnom trakom.

Beograd – Dok Demokratska stranka spektakularnim akcijama ukazuje na navodnu korupciju u vladajućoj SNS, zastupnici te stranke, kao i mediji bliski SNS-u se zgražavaju nad vulgarnim napadom na nevinu jelku i pitaju polemično gde su nestali milioni za vreme vladavine DS-a.

Tako na primer Informer piše sledeće:

"Nezapamćeni skandal priredila je žuta ološ elita u centru Beograda! Demokrate koje se busaju u grudi svojim elitizmo na delu su pokazali kakva su stoka ustvari."

Pažnja! Pljačka je u toku

Šta se u stvari desilo? U Knezmihajlovoj su DS-ovci oblepili postolje jelke žutom trakom i na postolje nalepili papiriće sa naslovom "PAŽNJA! PLJAČKA JE U TOKU". Zatim su žutim plastičnim kesama i toalet papirom obasuli jelku, koja je eto dobila još dodatnog nakita. Sve su to lepo snimali i fotografisali, da bi se moglo deliti po društvenim mrežama.

Razlog za ovu akciju su navodno neverovatni troškovi od € 35'000.- koju je vladajuća stranka odvojila i potrošila na ovu jelku. Zli glasovi navode, da jelka u Njujorku ne košta toliko, ali to nije istina. Činjenice o jelci u Njujorku možete pročitati ovde, a cena jelke u Njujorku je u nekoj drugoj diemziji, kada se sporedi sa troškovima u Beogradu.

Reakcija protivničke stranke nije izostala: Istoga dana su se mediji počeli zgražavati o "primitivizmu" i "žutoj stoci" Informer navodi dalje, da se to sve odigralo "pred šokiranim Beograđanima i brojnim gostima našeg grada iz insostranstva". Nama se pak čini, da Beograđani i nisu bili toliko šokirani, nego su to uzeli više za povod duhovitim komentarima, dok su neki i aplaudirali. U ostalom pogledajte i poslušajte sami.O tempora, o mores!

Sve bi to bilo pomalo i zabavno, da se polemika ne odigrava na naš račun i da u suštini obe strane nisu u pravu: Korupcije ima sad, korupcije je bilo i pre, a može se navesti bezbroj primera o tome...

Elem kako god bude: Dok oni piju, plaćamo mi. Beograde neka ti bude srećan novi gradonačelnik, mnogo se promeniti neće.

 

Preporučujemo