CG: Napadač se nije namjerno raznio bombom

Policija Crne Gore je saopštila da se Dalibor Jauković, koji je juče bacio bombu na ambasadu SAD nije raznio bombom, već da se ona slučajno aktivirala.

Prema najnovijim podacima koje prenose podgorički mediji, službenici Centra bezbjednosti Podgorica pretresaju više lokacija osoba koje su bile povezane sa Jaukovićem. Kako je rečeno, policija pretresa ove lokacije u cilju razjašnjenja svih okolnosti ovog slučaja.

Identitet Jaukovića ranije je potvrdio njegov brat.

Ambasada SAD sinoć je saopštila da nema indicija da je napad dio neke produžene prijetnje, kao i da se istraga motiva navodnog napadača nastavlja.

Pomoćnik direktora Uprave policije za sektor kriminalističke policije Enis Baković je na pres konferenciji rekao da se u saradnji sa FBI vrši provjera naloga na društvenim mrežama koje je Jauković koristio, kao i da policija preduzima mjere u provjeri da li je Jauković radio sam ili je imao saučesnike, kao i koji su motivi njegovog napada.

Imate pitanje o buducnosti?

Podsjetimo, Jauković je u noći između srijede i četvrtka bacio bombu ka ambasadi SAD u Podgorici, a potom se drugom raznio, prenijeli su mediji i policija. Njegov identitet ubrzo je utvrđen, kao i to da je rođen u Kraljevu i da je 1999. od Slobodana Miloševića dobio medalju za zasluge u Vojsci Jugoslavije.

Međutim, policija je nakon početka istrage i izvršenog uviđaja saopštila da se Jauković nije namjerno raznio bombom, već se pretpostavlja da je eksplozivna naprava slučajno aktivirana, prije vremena.

Preporučujemo