Pronađeno oproštajno pismo Dalibora Jaukovića

Policija je prilikom pretresa stana Dalibora Jaukovića, koji je bacio bombu u dvorište američke ambasade u Podgorici pronašla njegovo oproštajno pismo.

Jauković u pismu, između ostalog, moli porodicu i rođake da “mu oproste zbog onoga što će uraditi”, i opisuje svoje lične i političke stavove, piše “Pobjeda”, a prenosi “Mondo.me”.

Podgorički dnevnik navodi da istražitelji u prvim reakcijama smatraju da je riječ o svojevrsnoj poruci koju obično ostavljaju ljudi spremni da sebi oduzmu život.

Pismo je poslato na forenzičarsku obradu nakon čega će, ukoliko se potvrdi da je autentično, biti predmet analize policijskih profajlera i jasan trag istražiteljima ovog slučaja.

Podgorički dnevnik navodi i da su istražitelji rekonstruisali kretanje i ponašanje Dalibora Jaukovića neposredno prije napada.

Imate pitanje o buducnosti?

Nadzorne kamere postavljene kod Ambasade SAD mogle su da snime bacanje prve bombe, navodi “Pobjeda”, pa će istraga precizno utvrditi da li je zatvarač bombe bio ranije izvađen.

Međutim, iako se u medijima pronijela vest o Jaukovićevom samoubistvu, crnogorska policija saopštila je da se on nije raznio bombom nakon napada, već da se ona slučajno aktivirala, prenosi “B92”.

Prema najnovijim podacima koje prenose podgorički mediji, službenici Centra bezbjednosti Podgorica pretresaju više lokacija osoba koje su bile povezane sa Jaukovićem. Kako je rečeno “Vijestima”, policija pretresa ove lokacije u cilju razjašnjenja svih okolnosti ovog slučaja.

Identitet Jaukovića ranije je potvrdio njegov brat. Ambasada SAD sinoć je saopštila da nema indicija da je napad dio neke produžene prijetnje, kao i da se istraga motiva navodnog napadača nastavlja.

Preporučujemo