Donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima"

U Banjaluci će biti održano osmo donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", koje organizuje kabinet predsjednika, a od koje će sva prikupljena sredstva biti uplaćena na račun Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

 
 

Prvobitno je bilo planirano održavanje koncerta na Trgu Republike, ali će zbog najave olujnog vjetra, koncert biti održan u dvorani Borik.

Nastupiće domaći i regionalni muzički izvođači- One tri, Vanja Mišić, Tropiko bend, Saša Kovačević, Željko Јoksimović, Željko Samardžić, Miroslav Ilić, Dejan Petrović i Big bend.

Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu biće uplaćeno 400.000 KM iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Vlada Srbije donijela je zaključak da na račun Fonda solidarnosti bude uplaćeno 250.000 evra. Potvrđeno je da će premijerka Srbije Ana Brnabić učestvovati na donatorskoj večeri u Banjaluci, sa ministrima zdravlja Zlatiborom Lončarom i ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem.

Brojni humanitarni nastupi od 20 časova u dvorani Borik organizovani su da bismo svi zajedno podržali misiju i ove manifestacije, ali i Fonda - pokušati pomoći svakom djetetu, svaki dan u godini.

Humanitarni broj 1411 biće aktivan do ponoći, a pozivima iz fiksne i mobilne mreže M:tela daruje se jedna KM za liječenje djece u inostranstvu.

Pokažimo humanost i ove godine, podržimo one kojima je naša pomoć najpotrebnija!

Donatorsko veče prenosiće Televizija Republike Srpske od 20.05 časova.

Izvor: RTRS

Preporučujemo