Nesvakidašnja hladnoća: Amerika pod ledom!

“Ciklon bomba“ koja je pogodila istok SAD donijela je snijeg, poledicu i jake vjetrove u mnogim gradovima. Ulice Bostona okovane ledom.

 
 

Nesvakidašnja hladnoća u SAD donijela je snijeg na Floridi poslije skoro 30 godina, a svijet su obišle slike i smrznutih iguana, kao i ajkula na obali Masačusetsa.

U Halu, koji se nalazi blizu Bostona automobile je na ulici okovao led. U tom gradu zabilježene su poplave zbog obilnih padavina i podizanja nivoa podzemnih voda.

Kako se voda dizala, tako se i ledila, pa su parkirani automobili na putevima ostali zarobljeni. Uz to, jaki vjetrovi su podigli talase, pa je na ulicama završila i znatna količina vode iz okeana.

Do kraja nedjelje, kako je napisao Si-En-EN, u dijelovima SAD moglo bi da bude "hladnije nego na Marsu".

Kako piše “Skaj njuz“, dijelovi SAD očekuju noć koja bi mogla da bude “najhladnija u istoriji zemlje“, sa osjećajem i da se temperatura spustila do -35 stepeni Celzijusovih.

Potvrđeno je da je najmanje deset osoba izgubilo život, uključujući četiri žrtve u Sjevernoj Karolini i Јužnoj Karolini koje su poginule nakon što su njihova vozla sletila sa snježnih puteva.

Najnovije iz Svijeta

    Preporučujemo