Srušio se iranski avion, nema preživjelih

Iranski putnički avion srušio se u blizini grada Semiroma, a poginulo je svih 66 putnika.

Avion ATR-72 “Aseman erlajnsa”, koji je letio od Teherana ka gradu Jasudž na jugozapadu Irana. Jasudž se nalazi oko 780 kilometara južno od iranske prestonice.

Portparol “Aseman erlajnza” je precizirao da se u avionu nalazilo 60 putnika, među kojima i jedno dijete, i šest članova posade.

Državna Pres TV javila je da je letjelica nestala sa radara 50 minuta nakon polijetanja sa teheranskog aerodroma “Mehrabad”.

Guverner Semiroma je rekao da spasilački helikopteri ne mogu da se spuste na mjesto nesreće zbog guste magle, dok spasilačke službe pkušavaju da do lica mjesta dođu kopnenim putem.

Imate pitanje o budućnosti?

Sve hitne službe su obaviještene, a Vlasti su saopštile da će pokrenuti istragu.

Iranski Crveni polumjesec saopštio je da je rasporedio svoje predstavnike u oblasti u kojoj je avion pao.

Vlasti su navele da je avion u vlasništvu poluprivatne aviokompanije “Aseamn erlajns”, sa sjedištem u Teheranu, koja je specijalizovana za letove do zabačenih aerodroma širom zemlje, ali obezbjeđuje i međunarodne letove.

Avion koji se srušio je letjelica sa dva turbo-mlazna motora koja se koristi za regionalne letove na kratkim destinacijama.

Pod višedecenijskim međunarodnim sankcijama, iranska flota putničkih aviona je zastarila, a avionske nesreće su se proteklih godina relativno često dešavale.

Nakon što je 2015. godine postigao nuklearni sporazum sa svjetskim silama, Iran je potpisao ugovore sa “Erbasom” i sa “Boingom” radi kupovine većeg broja putničkih aviona.

Najnovije iz Svijeta

    Preporučujemo