Crvena zvezda ipak sa navijačima protiv CSKA

Evropska fudbalska unija donijela je odluku da se utakmica između Crvene zvezde i CSKA zakazana za 13. februar odigra pred publikom.

Apelaciona komisija prihvatila je žalbu Zvezde na odluku Disciplinske komisije i preinačila je, pa je Zvezda uslovno kažnjena sa jednom utakmicom bez publike u naredne dvije godine i sa 30.000 evra.

UEFA je početkom godine suspendovala stadion "Rajko Mitić" za utakmicu protiv CSKA pošto su navijači beogradskog kluba istakli transparent podrške i uzvikivali ime generala Ratka Mladića, na utakmici sa BATE.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ne krije veliko zadovoljstvo zbog ovakve odluke čelnika UEFA.

- Prezadovoljan sam odlukom komisije za žalbe UEFA. Ostvarili smo još jedan ogroman uspjeh na evropskoj sceni, ovog puta van zelenog terena. Ponosan sam jer smo uspjeli da dokažemo da Zvezda nije kriva i da zaslužuje da uvijek ima svoje navijače uz sebe. Naši navijači dobro znaju šta je dozvoljeno, a šta nije, i pozivam ih da i ubuduće vode računa kako klub ne bi ostao bez njihove velike podrške. Ova borba nije bila nimalo laka i zbog toga se zahvaljujem pravnom timu koji je učestvovao u cijelom procesu, prije svega advokatu Zoranu Damjanoviću i predsjedniku naše pravne komisije Draganu Miloševiću - naveo je Terzić.

On se posebno zahvalio, kako je istakao, prijateljima u UEFA, Zoranu Lakoviću i Dejanu Stankoviću koji su svojim angažovanjem u ovom procesu pomogli da pravda trijumfuje.

Preporučujemo