Partizan gost Dinama na zatvaranju grupne faze LE: Bitka za prvo mesto

Dešavalo se crno-belima u prethodnoj deceniji da na poslednji meč u grupi krenu bez briga, ali nikada nisu kao sada bili u situaciji da sa "tortom krenu po šlag"

Rasterećeni, mirni, nasmejani. Tako su izgledali praktično svi u crno-beloj ekspediciji tokom dvočasovnog leta ka Kijevu, gde srpskog šampiona večeras (19-RTS 1, Arena 3) na Olimpijskom stadionu očekuje 90 minuta borbe za prvo mesto u grupi B Lige Evrope.

Dešavalo se crno-belima u prethodnoj deceniji da na poslednji meč u grupi krenu bez briga, ali nikada nisu kao sada bili u situaciji da sa "tortom krenu po šlag". Sada kada je već u petom kolu overeno proleće najteži zadatak je pred trenerom Miroslavom Đukićem. Održavanje tenzije standardnog takmičarskog duela je ključ njegove "misije", mada se i po skromnom dočeku u Kijevu (bez novinarskih ekipa, kamera i foto-aparata) može zaključiti da ni Ukrajinci nisu preterano zainteresovani za večerašnji duel.

- Tri boda iz ove utakmice su nam veoma važna, a i da nije tako Partizan uvek mora da ide na pobedu. Ukoliko pobedimo to će za nas biti dobro i takmičarski, jer ćemo imati privilegije u žrebu, a i ekonomski. Ovo je odlična prilika da iz jedne mirnoće vidimo gde smo u odnosu na odličnu evropsku ekipu - jasan je Miroslav Đukić.

Nije strategu crno-belih bilo potrebno postavljati pitanje, brzo se setio i trećeg razloga koji je pulenima jak motiv na impozantnom fudbalskom zdanju kapaciteta 70.500 mesta.

- Taj beogradski poraz posle prednosti od dva gola u prvom poluvremenu nas baš boli. Uneo je i određeni nemir u klub, nadam se da je sada došlo vreme da im vratimo.

Za razliku od većine jesenjih utakmica, tim crno--belih za ovu je teško prognozirati što zbog povreda, što zbog činjenice da nekolicini igrača preti suspenzija ukoliko dobiju javnu opomenu (Tavamba, Ožegović, Everton).

- Ne bih o sastavu, a videćemo još i u kakvoj ćemo formaciji igrati. Pokazali smo da možemo da igramo u oba sistema što nas čini boljim. Ovo su prelepe utakmice, prave evropske, svi žele da budu akteri i zato se i ja veoma radujem duelu sa Dinamom.

A kada su Kijevljani u pitanju, za Đukića nema dileme - reč je o najboljem timu grupe B.

- Znaju da igraju, imaju ritam, agresiju. Jednostavno, oni su tim koji ima sve. Stalno su prisutni u evropskim takmičenjima, radi se o pravim šampionima. Na nama je da ih pobedimo i potvrdimo da rastemo iz dana u dan - završio je Đukić.

VUČELIĆ: NEKA REŠI SUMA

Predsednik Partizana Milorad Vučelić ne krije koga bi boleo da vidi u ulozi junaka na večerašnjoj utakmici.

- Neka to bude Suma. Iz mnogo razloga, a svi su poznati. Verujem da bi mu jedna odlično odigrana utakmica mnogo značila za samopouzdanje.

Kada je u pitanju predstojeći žreb i tu postoji konkretna želja.

- Ne bih imao ništa protiv Arsenala, ukoliko bi igrali sa prvim timom.

DINAMO - PARTIZAN

POČETAK: 19 (RTS 1, Arena 3). Stadion: Olimpijski. Sudija: Pavel Gil (Poljska)

DINAMO: Bušan - Kedziora, Kačaridi, Kadar, Pivarić - Šepelev, Bijalski - Morozjuk, Harmaš, Cigankov - Moraeš.

PARTIZAN: Stojković - Ostojić, Mitrović, 73 Miletić - Vulićević, 26 Miletić, Everton, Jevtović, Pantić - Suma, Tavamba.

Najnovije iz Fudbala

    Preporučujemo