Navijči bijesni: UEFA kaznila Zvezdu i Partizan!

UEFA je kaznila je Crvenu zvezdu utakmicom bez prisustva publike protiv moskovskog CSKA, dok je Partizan kažnjen sa 30.000 evra.

 
 

Crveno-bijeli su sankcionisani od Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog ispada navijača u Borisovu protiv BATE-a, odnosno transparenta upućenom nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću i skandiranja njegovog imena.

"Iskreno, iznenađeni smo ovakvom odlukom UEFA. Mislim da smo tokom cele jeseni pokazali da kao klub maksimalno odgovorno pristupamo svakom meču, pa i organizacionom smislu i da uvek činimo sve što je u našoj mogućnosti da sve protekne u najboljem redu. Rastemo kao klub iz dana u dan i sigurno da ovakva odluka ne ide u prilog razvoju fudbala u Srbiji. Verujem da su toga svesni i u UEFA i veoma mi je žao što su se odlučili na ovako drakonsku kaznu", rekao je Terzić.

Terzić je najavio da će se klub žaliti na odluku UEFA i da vjeruje da će biti uvažena.

"Verujem da imamo dovoljno argumenata da u žalbenom postupku dokažemo da Crvena zvezda ne zaslužuje da igra na praznom stadionu i da ćemo u tome uspeti. Sigurno da je jedan od tih argumenata i činjenica da smo još u decembru poslali u UEFA cene karata za mec šesnestine finala Lige Evrope, što svi klubovi moraju da urade i nismo dobili bilo kakvu informaciju da ne počinjemo prodaju ulaznica. Do sada smo prodali oko 28.000 karata što je više od pola stadiona. Zbog svega ovoga, prvo cemo uložiti argumentovanu žalbu gde se iskreno nadamo pozitivnom ishodu za naš klub. Sačekaćemo ishod žalbenog postupka, a potom doneti konkretne odluke o kojima ćemo obavestiti javnost", zaključio je Terzić.

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i CSKA igra se 13. februara na stadionu Rajko Mitić.

Partizan prošao bolje

Iako se strahovalo da će Partizan drugi put u sezoni biti sankcionisan zatvaranjem tribina, nakon što je to bio slučaj protiv Videotona i kijevskog Dinama, kao i zbog toga što je Crvena zvezda u istom danu kažnjena sa mečom bez publike protiv CSKA, UEFA je poslala novčanu kaznu u Humsku.

Crno-bijeli su se teretili za rasitičke parole sa tribina, neprikladnog ponašanja pristalica, prisustva neakreditovanih predstavnika pored terena i, kao što su uradili navijači Zvezde, isticanja banera podrške nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope Partizan - Viktorija igra se 15. februara na stadionu u Humskoj.

Preporučujemo