Polufinale, Slovenija „izaziva“ Španiju

Reprezentacije Slovenije i Španije igraju prvo polufinale na Evrobasketu u Istanbulu. Meč počinje u 20.30 časova. U petak u istom terminu u drugom polufinalu igraju Srbija i Rusija.

Očekuje nas zanimljiv duel i velika borba za veliko finale. Obe ekipe impresivno su stigledo polufinala - bez poraza. Slovenci su sve iznenadili izuzetno dobrom i organizovanom igrom. Od Španije, kako glavnog favorita šampionata se i očekivao ovakav skor.

Furija i u ovaj meč ulazi kao veliki favorit. Svoju prednost imaju pre svega u reketu, gde su neprikosnoveni. Pau Gasol dominira tokom celog šampionata i prosto je nezaustavljiv. Sjani Rubio povezuje sve redove Španaca, a netreba zaboraviti ni ostale odlične šutere ekipe. Pre svih Marka Gasola kao najefikasnijeg u ekipi, Rodrigeza i naravno velikog Navavra.

Slovenci svoju šansu vide u izuzetno organizovanoj i disciplinovanoj igri. Šut sa distance ih je odlično služio tokom šampionata. Prva violina tima je sigurno Luka Dončić, sjajan u svim segmentima igre. Njemu uz rame je Goran Dragić. Naturalizovani Slovenac Rendolf sjajno se uklopio u ekipu i daje svoj maksimum. Naravno ne treba zaboraviti Jaku Blažića koji je uvek spreman da da svoj maksimum i uzdigne ekipu.

Meč između Slovenije i Španiej počinje u 20.30.

Preporučujemo