Poznati svi učesnici druge faze EP u rukometu

Na Evropskom prvenstvu za rukometaše u Hrvatskoj odigrane su utakmice posljednjeg trećeg kola u grupama C i D nakon kojih su poznati svi učesnici druge faze takmičenja.

Reprezentacije Njemačke i Makedonije odigrale su neriješeno 25:25, čime su Makedonci zauzeli prvo mjesto u grupi C. U drugom meču grupe C Slovenija je bila bolja od Crne Gore rezultatom 28:19. Slovencima je u posljednjem kolu prve grupne faze bio dovoljan i remi.

U grupi D Češka je slavila protiv Mađarske sa 33:27, izbacivši Mađare iz daljeg takmičenja sa tri poraza. U ovoj grupi Danska je savladala Španiju sa 25:22 i stigla do drugog trijumfa, pa sva tri tima u drugu fazu nose po dva boda.

U drugoj fazi, u Grupi 2, u Varaždinu će igrati Makedonija (prenijela 3 boda), Španija (2), Danska (2), Češka (2), Njemačka (2) i Slovenija (1). Dva najbolja tima će se plasirati u polufinale Evropskog prvenstva.

Reprezentacija Srbije prvi meč drugog kruga takmičenja igraće sutra protiv selekcije Norveške od 18.15 časova. Izabranici Јovice Cvetkovića u drugu fazu nisu prenijeli bodove, dok Norveška ima dva boda.

Preporučujemo