Gurmanski izazov: Da li je Novak odolio niškom ćevapu

Novak Đoković je na terenu tokom Dejvid kupa u Nišu pokazao tenisko umjeće, ali tokom boravka u ovom gradu teniser nije kršio principe svoje ishrane.

A čim je Novak stigao u Niš, krenula su zanimljiva dešavanja. Najprije su sva očekivanja niških ugostitelja da će moći da se hvale kako su hranili poznatog sportistu pala su u vodu jer je Đoković jasno rekao da neće jesti ćevape.

Imao je srpski sportista naporne treninge i mečeve sa ruskim teniserima, ali nije ostao gladan niti je prekršio pravila svoje veganske ishrane.

Zdrave i hranljive obroke pripremala mu je Ivana Nikolić Jovanović, vlasnica prodavnice zdrave hrane i napitaka, pod budnim okom njegovog mlađeg brata Marka koji je u Niš doputovao iz Španije gde ima svoju školu tenisa. Marko nije potpuni vegan, ali se trudi da se zdravo hrani pa je zajedno sa bratom uživao u ukusima „niškim smutija“.

„Novak je bio na treningu pa nije mogao da dođe do naše prodavnice, ali je imao naš meni pa je odabrao kombinacije. Družili smo se sa Markom koji je veoma prijatna osoba”, pohvalila je Ivana svoje slavne mušterije.

Izvor: Atvbl

Preporučujemo