Nole imenovao novog trenera na neobičan način

Najbolji srpski teniser na vrlo specifičan način objavio je da je popunio svoj stručni štab za sledeću sezonu. Novog trenera angažovao na predlog Andrea Agasija

Novak Đoković ima novog trenera!

Najbolji srpski teniser objavio je da će ubuduće uz njega biti Radek Štepanek, češki teniser koji je nedavno objavio kraj igračke karijere.

Novak je to uradio na veoma specifičan način. On je tokom druženja uživo sa fanovima na Instagramu u jednom trenutku uključio i Štepaneka i posle nekoliko minuta ćaskanja, pao je dogovor da naprave saradnju.

Kasnije su obojica potvrdila da se ustvari nalaze zajedno u teretani i da je to već dogovorena stvar, o čemu je nedavno govorio i bivši trener Andrea Agasija Daren Kejhil.

Pogledajte!

Uz Đokovića će i dalje biti Andre Agasi, ali na grend slemovima i velikim turnirima.

Štepanek će krenuti da trenira sa Đokovićem narednih dana u Monte Karlu, u sklopu priprema za početak naredne sezone i za predstojeća takmičenja, nakon Novakove višemesečne pauze nastale usled povrede lakta.

"Radek je jedan od mojih najboljih prijatelja na ATP turu, i uvek me je impresionirao njegov nivo odlučnosti, strasti i ljubavi prema ovom sportu. Činjenica da je tek nedavno završio tenisku karijeru, u 37. godini, govori dovoljno o tome koliko je bio posvećen i koliko je voleo tenis. Reč je o teniseru sa velikim iskustvom i znanjem, a godinama je igrao na visokom nivou. Uzbuđen sam što smo ujedinili snage i jedva čekam da se opet takmičim, sa novim timom koji će me podržavati", izjavio je Đoković.

Štepanek i Agasi će putovati i trenirati sa Novakom u zavisnosti od plana koji budu napravili za 2018. i kalendara takmičenja koje Đoković tek treba da potvrdi.

"Andre je predložio da kontaktiram Radeka, i sugerisao da nam se pridruži, što je još jedan od razloga zbog kojih sam siguran da će njih dvojica odlično da sarađuju. Nova sezona samo što nije počela, a čeka me dugačak put ka povratku na ono gde sam stao. Svesni smo da je potrebno da idem korak po korak, i da nigde ne žurim. Osećam se bolje, i jedva čekam opet da zaigram".

Štepanek ne krije da sa nestrpljenjem očekuje početak rada sa Đokovićem.

"Čast mi je što sam postao novi član Novakovog tima. To je novi izazov za mene, kojem se radujem. Verujem da ćemo kao tim pomoći Đokoviću da ostvari svoje ciljeve. Dugo godina smo prijatelji, i verujem da taj naš odnos može da se preslika i na teren u pozitivnom smislu, i da ćemo ostvariti rezultate na koje ćemo obojica biti ponosni", naveo je Čeh.

Čeh se nedavno oprostio od aktivnog igranja posle 21 godine provedene na ATP turu.

Postao je profesionalni teniser 1996. godine, a istakao se rezultatima u dublu, gde je tokom karijere osvojio 18 titula, uključujući Australijan Open 2012. i US Open 2013. Radek je osvojio i Dejvis kup sa Češkom 2012. i 2013,kao i bronzanu medalju u miksu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. U singluje osvojio pet titula, a osmo mesto na ATP listi mu je bio najbolji plasman.

Novak Đoković će se vratiti na teren posle duge pauze zbog lečenja lakta pred Novu godinu. On će učestvovati na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, koji se igra od 28. do 30. decembra. Prvi takmičarski meč odigraće na turniru u Dohi, koji startuje 1. januara 2018.

Preporučujemo