Novak ubedljivo do četvrtog kola AO

Novak Đoković nastavio je sa veoma dobrim partijama savladavši Alberta Ramos-Vinjolasa u šesnaestini finala Australijan Opena – 6:2, 6:3, 6:3.

Novak je još jednom pokazao veoma dominantnu igru kojom je bez previše poteškoća slomio rivala.

U meču koji je trajao dva sata i 23 minuta, Đoković je uspevao da kontroliše meč i njegov tempo, kao i da zadaje glavobolje Špancu na razne načine.

Nakon početnog odmeravanja snaga, Novak je veoma brzo pojačao tempo i naterao protivnika da brani nekoliko brejk lopti, što je ovaj i uspeo. Ipak u šestom gemu prvog seta Novak dolazi do prvog, da bi u osmom došao do drugog brejka i osvojio prvi set.

Drugi set bio je najteža prepreka za Novaka jer je već u drugom gemu tog seta srpski teniser zatražio medicinski tajm aut, zbog bola koji je osetio u stomačnom predelu i preponama.

Nakon kratke pauze Novak je prvih nekoliko poena odmeravao kojim tempom i ritmom može da nastavi meč, a ispostavilo se da nije bilo problema pa je Novak uspeo da napravi brejk i drugi set privede kraju u svoju korist.

Imate pitanje o budućnosti?

Do kraja meča viđale su se dugačke razmene sa osnovne linije, ali je Novak gotovo uvek nakon njih izlazio na kraj kao pobednik.

Nije se dao Novak dekoncentrisati ni nakon nekoliko sudijskih, ali i svojih grešaka, već je uspeo da prikuplja poene, servira jako dobro kada je to bilo najbitnije i zabeleži pobedu nad 22. najbolje plasiranim teniserom sveta.

U osmini finala protivnik Novaka Đokovića biće korejski teniser Hjeon Čung koji je bio bolji od Aleksandra Zvereva sa 3:2 u setovima.

Preporučujemo