ŠOK: Čung odigrao meč karijere i savladao Đokovića

Hjeon Čung, 21-godišnjak koji je 58. igrač planete, ali koji je verovatno i odigrao meč karijere, savladao je Novaka Đokovića u osmini finala Australijan opena (7:6, 7:5, 7:6).

Novak Đoković neće osvojiti sedmi Autralijan open (barem ne još), pošto ga je u osmini finala zaustavio igrač koga je, pre samo dve godine, na ovom istom mestu ali u prvom kolu, relativno lako savladao sa 3:0.

Međutim, Hjeon Čung, mladi Korejac u čijim pokretima i u čijem načinu igre su mnogi danas videli upravo nešto od srpskog tenisera, odigrao je sasvim izvesno najbolji meč u svojoj ne dugoj karijeri i sasvim zasluženo se plasirao u četvrtfinale prvog grend slem turnira u sezoni.

Đoković je tokom čitavog meča, koji je trajao tri sata i dvadeset jedan minut, imao velikih problema da uđe u ritam, imao je dosta nelagode sa određenim udarcima, a posebno mu je bio slab procenat osvojenih poena na drugom servisu.

Imate pitanje o buducnosti?

S druge strane, Čung je „čistije" udarao lopticu, imao je bolju selekciju udaraca i, naposletku, mora se naglasiti, odigrao je nekoliko spektakularnih poena.

Ovo je bio prvi takmičarski turnir u pravom smislu koji je Đoković odigrao nakon šestomesečne pauze i, nakon što je prošle godine izbačen u drugom kolu, ovaj rezultat se i ne mora posmatrati kao neuspeh. Uz to, još sredinom prvog seta, Đoković je počeo da se drži za desni lakat (koji ga je i odvojio sa terena toliko dugo), što ukazuje da nelagoda usled nepotpunog zalečenja povrede još postoji.

Na sreću, sezona je duga i postoji mnogo vremena da se Đoković, u svakom smislu, vrati tamo gde mu je po svim parametrima i mesto. Prvi korak je načinjen...

Što se tiče Čunga, prvog Korejca u četvrtfinalu nekog grend slem turnira, on će u četvrtfinalu igrati sa Tenisom Sandgrenom, igračem koji je verovatno najprijatnije iznenađenje turnira.

Preporučujemo