Superboul: Maštovite reklame oduševile gledaoce, NBC zaradio milione (VIDEO)

Na tradicionalnom održavanju najpopularnijeg sportskog događaja u Americi, superboul, kompanije koje žele reklamirati svoj proizvod moraju da izdvoje astronomske cifre kako bi se našle tokom pauze na TV ekranima. Maštovitost nije manjkala ni ovoga puta.

O reklamama se priča mjesecima prije iako imaju prostora samo 30 sekundi. Iako su kratke, ove reklame su ujedno i najskuplje. NBC koji je prenosio ovaj najvažniji sportski događaj Amerike, zaradio je pet miliona dolara samo od reklama.

Ovogodišnje reklame karakterišu poznate ličnosti i specijalni efekti. Među najboljim, prema mišljenju gledalaca, je reklama kompanije Mountain Dew koja je angažovala Pitera Dinklidža i Morgana Frimena koji se bore repom kroz pjesme Basa Rajmsa "Look At me Now" i Mis Eliot "Get Your Freak On". Takođe, simoblizuju borbu vatre i leda.

Kompanija "Procter end Gamble" nasmijala je ove godine gledaoce reklamom sličnoj onoj za Old Spajs, samo je umjesto stikera za muškarce "glavni glumac" detrdžent za veš Tide.

Imate pitanje o buducnosti?

Rem Traks prisjetio se Dr. Martina Lutera Kinga ubacivši njegov govor u svoju reklamu o posvećivanju života služeći drugima.

"Službe jer ih pokreće viša sila, služe jer dijele odgovornost i posvećenost sa porodicom i zajednicom, službe jer su oni muškarci i žene svog svijeta, služe jer znaju da mogu biti više ljubazni", kažu u reklami o svojim kamionima.

Koka Kola je i ove godine objavila reklamu koja slavi različitost koju nudi naša planeta pa se u kratkom videu pojavljuju različite zemlje, parovi, pokrivene žene, gej parovi itd.

Reklamu rivala Pepsi Kole krase Sindi Kraford i Britni Spirs sa kojima se želi pokazati kako je Pepsi neprolazan generacijama i da uvijek predstavlja zabavu.

"M&M" je angažovao Denija DeVitu za reklamu koja je puna humora.

Preporučujemo