Bio je u paklu droge i alkohola, a danas je uspješan glumac

Osim što je dokazano jedan od najboljih glumaca današnjice, ovaj glumac je jednako jedan od najseksepilnijih muškaraca svijeta. Zovu ga britanskim Marlon Brandom i lošim momkom Holivuda.

Britanski glumac Tom Hardi rođen je u 15. septembra 1977. godine Londonu, a nakon završenog fakulteta dramskih umjetnosti dobio je priliku da debituje na filmskom platnu ulogom u ratnoj dami “Pad crnog jastreba”. Potom su uslijedile sporedne uloge u nizu filmova britanske produkcije, a značajan napredak u karijeri ostvario je 2008. godine ulogom u filmovima “Rokenrola” Gaja Ričija i Bronson Nikolasa Vindinga Refna.

Imate pitanje o budućnosti?

Osim što je ovom ulogom dobio Britansku nezavisnu filmsku nagradu za najboljeg glumca u glavnoj ulozi, on je svojim glumačkim talentom skrenuo pažnju na sebe. Od tada slijedi njegov veliki uspon u karijeri.

Ponuda reditelja Kristofera Nolana da igra u blokbasteru “Početak” Tom je prihvatio objeručke, a to se ispostavilo kao dobra odluka s obzirom da je glumac stekao veliku popularnost širom svijeta. Godine 2011. osvojio je nagradu BAFTA za buduću zvijezdu.

Od repa do glume

Iako mnogima nije poznato engleski glumac se, prije uloga u filmovima “Pobjesnjeli Maks”, “Autoput bijesa”, “Uspon crnog viteza”, bavio rep muzikom. Hardi je u intervjuu za BBC otkrio da je njegovo zanimanje za muziku počelo u 14. ili 15. godini, ali da nije bio baš dobar u tome. Iako on nije zadovoljan svojom kratkom muzičkom karijerom, moramo istaći da je on imao potpisan ugovor za ploču, piše Prva.

U paklu droge i alkohola

Tom Hardi je bio zavisnik od alkohola i droge, a od 2003. godine u potpunosti apsitinira. On svoje probleme sa zavisnošću nije krio, pa je otkrio kako je uspio da stane na put drogi.

“U glavi mi se i dalje misli roje velikom brzinom i čujem glasove koji dolaze iznutra, ali vremenom sam naučio da ih kontrolišem. Dosta radim i prelazim sa jednog projekta na drugi, ne dajući sebi mnogo slobodnog vremena. To je način da stvari držim pod kontrolom i zaista uspijeva”, bio je iskren zgodni Tom.

Loš momak Holivuda, kako ga često zovu, oduvijek je bio fatalan za žene. Tom je od 1999. godine do 2004. bio u braku sa Sarom Vord i ima desetogodišnjeg sina Luisa kojeg je dobio iz veze sa djevojkom Rejčel Spid.

Godine 2014. oženio se glumicom Šarlot Rajli, sa kojom se upoznao na snimanju mini-serije Preuzimanje i TV filma Orkanski visovi. U oktobru 2015. dobili su prvo zajedničko dijete koje i dalje skrivaju od očiju javnosti.

Preporučujemo