Kolinda pobijedlia - Hrvatska na prvom mjestu

Nakon objavljivanja erotskih slika prve dame Amerike, Melanije Tramp, nismo mogli odoliti, pa smo u februaru organizovali anketu o vodećim ženskim ličnostima sa Balkana, direktno ili indirektno angažovanim u politici u regionu.

Našim čitateljima smo stavili tri članka na raspolaganje.

No, desio se maler, pa su nam više sile konfiskovale privatne/lične/osobne sličice naših elitnih dama. Ali otom potom, čitaoci su bili zainteresovani pa su i dalje „čitali“, ili bolje rečeno gledali članke o balkanskim političkim ljepoticama.

Članke možete naći ovdje kada kliknete na link u tabeli. Da Vas podsjetimo, ukratko suština o našim kandidatkinjama:

Pobjednica iz Hrvatska: Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda je politička profesionalka iz Hrvatske, čuvena po svom političkom taktu, zalaganju za nacionalno pomirenje i svom trudu da Hrvatsku katapultira u vodeću zemlju ne samo regiona, Evrope i planete, nego i vasione.

Rođena 29. Aprila 1968. godine u Rijeci, SFRJ. Ćerka mesara, studirala Engleski i Španski, a kako tvrde izvori bliski njoj obožava Francuski.

Postavite pitanje astrologu, numerologo ili tarot tumaču – Kliknite na broj, da pošaljete SMS:


Drugo mjesto za BiH: Sebija Izetbegović

Zastupnik Bosne i Hercegovine je jedna od tri prve dama BiH, Sebija Izetbegović, supruga člana predsedništva BiH, Bakira Izetbegović. Sebija je inače doktor medicine, dakle teška intelektualka (bar kada se sporedi sa svojim suprugom). Sebija ne da samo ima intelektualne vrline, nego je i jedna seksi dama, koja u svojim nastupima osvaja (skoro) svu raju u svojoj blizini. Zli glasovi tvrde, da se Sebija razbacuje državnim parama i voli skupu gardarobu, ali je ta njena gardaroba čini još seksepilnijom. Izgleda u genima joj to leži.

Rođena je u Sandžaku, SFRJ, 1959. godine, a studirala je medicinu u Sarajevu (čitavih 11 godina).

Počasno treće mjesto za Srbiju: Dragica Nikolić

Dragica je humanitarno angažovana supruga bivšeg predsjednik Srbije Tomislava Nikolića, četničkog vojvode i eventualno jedinog predsjendika regiona koji je fakultetski obrazovan po „skraćenom postupku“ (ali to je druga priča).

Dragica dakle, ne da je bila prva dama Srbije, nego raspolaže sa dvije jednako važne osobine: sparila je seksi izgled i nastup (neki je zovu „Srpska Francuskinja) sa izrazitim flerom za filantropizmom (drugi je zovu „Srpska Majka Tereza“).

Dragica Nikolić je rođena je 26. aprila 1955. u Kragujevcu, SFRJ i najstarija je od naše tri kandidatkinje, ali kako kažu stari: "Stara koka - dobra supa"

Rezultat Ankete

Sljedi pregled ankete u brojkama. Uskoro ćemo objaviti dodatne detalje ankete u rubrici "INFORGRAFIKA".

Anketa - Gledanost
Gledanost priloga o Sebiji, Kolindi i Dragici: Hrvatska Kolinda je za Balkance daleko najinteresantnija ličnost, kada se spomene u kontekstu golotinje. Srpska Dragica je daleko najdosadnija, a doktorica Sebija je za Balkance srednja žalost što se tiče golotinje.
Anketa - Psovanje Redakcije
I u kategoriji kritičnog stava prema redakciji Poligrafa, navijači Kolinde su daleko najaktivniji. Pretrpili smo mnoga moralne i nemoralne kritike i psovke. Za živo čudo navijači iz Srbije su bili najsuzdržaniji. Da li je moguće, da im je Dragica svejedna? Navijači iz Bosne, pogotovo oni sa Bošnjačkom nacionalnošću si bili prilično angažovani u odbrani časti njihove Sebije.
Anketa - Korelacija između interesovanja i debljine takmičarke
Evidentna je korelacija između interesovanja za golu takmičarku i njenu težinu: Balkanci izgleda više vole masu (a manje definiciju), koju očevidno Kolinda pruža, dok su Sebija i njena konkurentkinja iz Srbije poprilično siromašne u ovoj kategoriji.

 

Preporučujemo