Kurdi presretni što imaju nemačko oružje, koje mogu da koriste protiv nemačkih tenkova turske vojske

Afrin (dpo) - Dobro je da postoje proizvođači nemačkog oružja! Kurdski borci u severnoj Siriji su trenutno duboko zahvalni što poseduju nemačko protivtenkovsko oružje, da se brani protiv nemačkih tenkova turske vojske.

"Ništa ne uništava bolje kvalitetno nemačko oružje tenka Leopard 2 od kvalitetnog nemačkog oružja MILAN protivtenkovske rakete ili nemačke bauzuke 3", objašnjava general kurdske YPG vojske, koja trenutno vodi žestoke borbe protiv turaka u blizini sirijskog grada Afrin. "Stvarno smo srećni što se Nemci očigledno naporno trude da dostave oružje svima stranama konflikta u regionu."

Protivraketni sistemi MILAN i bazuka potiču iz obimnih pošiljki oružja Bundesver-a i kurdskim Pešmergi u severnom Iraku. Tenkovi Leoparda 2 turske vojske su, pak, dio dugoročnog izvoza oružja u Tursku.

"DANKE DEUTSCHLAND" (Hvala, Nemačka!), Kaže general YPG dok prisluškuje svoju radio-stanicu. "O, baš mi javljaju, da Turci napreduju sa nekoliko Leopard tenkova, govori on, dok stavlja svoju pušku "HK-G36" u svoje oklopno vozilu "Dingo 1" i juri prema frontu.

Da ne biste stekli dojam, da pravimo reklamu za švapski ratni materijal, odlučili smo da navedemo i druge kvalitetne alternative, koje kurdi, na žalost ne koriste: Srpska NORA ili ruski S300

Preporučujemo