Misteriozna ličnost iz Severne Koreje zadivila publiku CIA zabranila prenos

Misteriozni Nu Gnoj-Atom dok pleše sloboni stil
Misteriozni Atom

Momenti jeze su prošli kroz publiku prilikom klizanja na ledu za muškarce. Misteriozno maskirana figura iz Severne Koreje je osvojila publiku prekrasnim slobodnim stilom. Čak i nekoliko minuta nakon njegovog nastupa, u sali je bila potpuna tišina, pre nego što se konačno opustila oluja entuzijazma.

Sportista sa neobičnim nazivom Nu Gnoj-Atom nije bio zvanično kvalifikovan, već je na osnovi diplomatskih napora Severne Koreje dobio specijalnu dozvolu, pa mu je kratkoročno omogućeno da se takmiči. Već tokom njegovog kratkog programa gledaoci i porota su bili iznenađeni, ali u slobodnom stilu misteriozni nepoznati se upisao u istoriju ove olimpijske discipline.

"Ta gracija! To ispoljavanje emocija! Nikada to nisam doživeo", kaže član žirija nakon performansa severnokorejskog sportiste. "Četvorostruki Akel, savršeno insinuirane pirouete i uvek ti melanholični pokreti! Na žalost, moje table idu samo na 10. Inače bi bilo glatko 27."

Imate pitanje o budućnosti?

Južnokorejka Ma-La Min-Đa je nakon nastupa, dok je brisala suze iz očiju, rekla za Poligraf: "Kada je započeo, želela sam ga izviždati, ali kada se počeo kretati preko leda tako lako kao perkica osvojio me je istog momenta i zaplenio moju dušu. Ovo su najlepši trenuci moga života."

O Nu Gnoj-Atomu, čoveku iza maske, se pored glasina da dolazi iz čuvenije porodice, skoro ništa nezna. Samo je muzički izbor nove klizačke zvezde iritirao: Atom je izabrao za svoj program himnu severne Koreje, koja je isticala fizičku moć i erotsku harizmu "Velikog lidera" Kim Jong-Una u najvišim tonovima.

Nu Gnoj Atom na ledu

Iritarajuće u svemu je, da nijedne od vodećih zapadnih medija nisu prenosili program emotivnog Severnokoreanca. Glasine kruže, da su američka NSA (National Security Agency) u direktnoj koordinaciji sa CIA (Central Intelligence Agency) navodno intervenisali i po urgentnom postupku prekinula sve prenose iz Pjongčanga i umesto njih ubacila alternativni program, koji se sastojao od nedeljnih izvještaja o američkim vojnim uspesima u Avganistanu i Siriji, sa analizama uspešnih ofanziva iz Vijetnamskog rata. Korelaciju američkog ratnog programa i ledenog heroja Serverne Koreje nismo u stanju obrazložiti.

Redakcija Poligrafa je kao jedna od retkih medijskih kuća, uspela da dođe do foto-snimaka, koje ovde objavljujemo. Na naše pitanje Bela Kuća je odgovorila, da ne želi da komentariše sportske događaje, jer je politika američke vlade, da se ne meša u sport.

Severnokorejski Atom je na kraju postigao neverovatan rezultat od 271,41 za slobodan stil u klizanju. Sve u svemu, bodovi sportiste iz Severne Koreje su iznosili neverovatnih 381.53, što je svetski rekord i zaslužno osvajanje zlatne medalju. Čudno je to da je, kada je ceremonija dodele nagrada bila u toku, i dok su svi očekivali da vide lice Pjongčangovog ledenog heroja, Nu Gnoj-Atom je već bio nestao.