Humor | Pregled karikatura iz svijeta

Poligraf omogućava svojim čitocima da se upoznaju sa raznim vrstama humora iz regiona, raznih zemalja van regiona, uključujući pogotovo i političku satiru.

Predstavićemo Vam aktuelne i stare majstore karikature, od Honore Domijera, Manfred Dajksa, Robert Gernharda, Džorž Groša, Vilijam Hogarta, Rudi Hurclmajera, Margit Kramer, Ronald Serla, Žan Žak Sempea, Erih Sokola, Hans Trakslera, Tomi Ungerera, pa sve do Gerhard Haderera, Dušana Petričića, Predraga Koraksića Coraxa, Žana Plantirea i monogih drugih.

Želimo prikazati satiru i u njenim ekstremnim oblicima, kao što je na primjer prakticira, u međuvremenu čuveni, Čarli Hebdo (CHARLIE HEBDO) u Francuskoj, Njemački TITANIC, i mnogi drugi.

Može se desiti da u tom kontekstu prikažemo i neku karikaturu koju pojedinci ili grupe, bili to ekstremni političari ili religiozni fanatici, bilo koje vjeroispovjesti, mogu smatrati uvredljivom. Mada smo svjesni da je uvijek "lako plitku baru zamutiti i budalu naljutiti", naglašavamo da naša namjera nije da ikoga vrijeđamo. Ubjeđeni smo da satiri treba dozvoliti da kritično preispita i tabu teme i da zato granice ne smiju postavljati ni političari ni religiozne grupe. I zato: STOP

stop wall

Čitaocima koji zauzimaju ekstremne političke ili religiozne pozicije i onima koji se lako uvrijede preporučujemo da ne čitaju i ne gledaju dalje ovaj članak i karikature koje slijede.

Ali, ako je kod našeg čitaoca poslednjih 250 godina prosvećenja ostavilo ikakve tragove kritike čistoga uma Imanuela Kanta i njegovih mnogobrojnih naslednika, od Fihtea, Hegela, Marksa, Ničea i mnogih drugih, sve do filozofa moderne, pa ma koliko ti tragovi bili blijedi, onda i samo onda, pozivamo ga, da pogleda do mile volje.

Ako ponekad smatra, da je neki prilog prešao granice dobrog ukusa, neka nam oprosti ili ostavi komentar.

Bakirova BiH i EU Bog postoji – Charlie Hebdo Pojavila se ćerka Angele Merkel Ko je kriv za sve? Ja sam ih šokirala 1962. – Ja ih šokiram 2016. Pametno sve – Ove godine bez Svetog Nikole Šarli Ebdo o Špigelovoj kolaž Post-inaugurativna trauma – novi dio puta je otvoren Nova anketa: Martin HULC sve popularniji! KADA ĆE PRESTIĆI FIRERA? Jean Plantureux Jean-Jeacques Sempé Italija: Stigao je snijeg – Nema dovoljno za sve Poziv u EU Čarli Ebdo zahtjeva reformu Islama Za velike i male - trotoar treba da bude čist Charly Hebdo i religija
Katolička crkva i njeni demoni
Muškarci i problem sa "organom"
SAD i terorizam Evolucija
Pišurija od suda
Topla ruka demokratije i izbjeglice
Ne i Da
Sve za EU
Mohamed ko terapeuta
Charly Hebdo i Marie Le Pen
Pravda
Problemi sa burkom

Problemi sa burkom - 2
Hilari izgubila izbore 2016.
Humor Gerharda Haderera
Humor Gerharda Haderera
Njemačka u fudbalskoj groznici
Humor Gerharda Haderera
Eu protiv Putina
Bil Klinton se igra sa balonima
NATO manevri pred Ruskom granicom
Hillary for Prison 2016

Preporučujemo