Bakir Izetbegović - 5 stvari koje treba znati o njemu (VIDEO)

Mnogi se slažu da nije baš najpametniji i da nema baš mnogo političkog takta, ali već godinama se održava na vrhu bošnjačke politike. Pet podataka, koji objašnjavaju zašto je to tako...

Za sve podatke postoje dokazi, kojima mediji raspolažu i tvrde da relevantni dokazi mogu biti predočeni po potrebi. Postoje i videozapisi o tome kako su članovi porodice Bakira Izetbegovića u Turskoj za vrijeme rata u BiH skupljali ogromne količine nakita, zlata i novca, kojem se kasnije gubi trag.

Zanimljiv detalj je da je kod "dobrotvornog biznisa" (=lopovluka) Bila i Hilari Klinton slična efikasnost kao i kod Bakira: nekih 10% stignu kao neka vrsta humanitarne pomoći, dok se ostatak potroši na "administraciju".

Koji su to dakle razlozi, koji Bakira održavaju na vlasti? (1) Ima novca, sa kojim može da upravlja po potrebi, a tamo gde novac ne pomogne može da se (2) organizuje i neko "malo" ubistvo. (3) Povezan je sa (korumpiranim) muslimanskim bratstvom, koje ima porijeklo u Turskoj i podržava ga, (4) Sluša marljivo gazde iz SADa i Saudijske Arabije, koji su organizatori vehabijskih kampova po BiH i (5) pridržava se ciljeva svoga mentora iz Turske: osnivanje islamske države u Evropi.

Imate pitanje o budućnosti?

Preporučujemo