Ljubavni saveti koji Vam mogu da naškode i rasture Vašu vezu

Loši ljubavni saveti
Ljubavni saveti

Nisu svi ljubavni saveti dobri za vašu vezu. Ove saveti mogu da je upropaste i nikad ne treba da ih poslušate.

Ljubavni odnosi u vezi ili braku, definitivno su neiscrpna tema, o kojoj smo već toliko puta do sada pisali - kako da imate bolji odnos sa partnerom, kako da prepoznate da li vas vara, kako da suzbijete ljubomoru, i još mnogo drugih saveta koji mogu doprineti kvalitetu vašeg odnosa u ljubavnoj vezi. Ipak, postoje i drugačiji saveti - oni koji vas mogu odvesti u krivom smeru, i koji će vašoj vezi učiniti mnogo više štete nego koristi. Da vam se tako nešto ne bi desilo - saznajte u nastavku koji su to ljubavni saveti koji mogu da upropaste vašu vezu i koje nikad ne treba da poslušate.

Pokažite svom partneru ko je gazda u vezi

Ovo je u samoj svojoj osnovi porešno polazište jer odnos u ljubavnoj vezi bi trebalo da počiva isključivo na uzajamnosti i zajedništvu. To da neko pokaže da je glavni je stvar vlastite nesigurnosti sasvim je kontraproduktivno jer će samo odgurnuti partnera od vas.

Imate pitanje o budućnosti?

Jedno drugom ste podrška i oslonac, i vezi je sasvim normalno da i jedno i drugo u određenim momentima budete lideri, ali je pre svega bitno da se oslobodite tog lažnog osećaja samobitnosti, jer niste u vezi sami sa sobom, već sa voljenom osobom.

Zahtevajte od njega da bude romantičan

Potpuno je nerealno da očekujete da se partner prema vama ponaša prema scenariju koji ste vi zamislili u svojoj glavi. To koliko je neko romantičan je individualna stvar, i romatični gest definitivno nije jedini način da se pokaže ljubav.

Takođe, ako ste sa nekim u dugoj vezi ili u braku, očekivano je da će romantičnost kod oboje varirati od perioda do perioda. Prihvatite svog partnera onakvog kakav jeste i znajte da ruže svaki dan nisu garancija ljubavi. Ima nešto romantično i u neromantičnosti.

Bolje ćutite kako ne biste pogoršali situaciju

Ne postoji ljubavna veza u kojoj ne dolazi do sukoba i svađa, bez obzira da li se radi o onim sitnim i svakodnevnim ili o krupnijim koji mogu da ugroze čitav ljubavni odnos. U takvim situacijama najgore što možete da uradite jeste da probleme stavljate pod tepih, jer time se ništa ne rešava.

Imate pitanje o budućnosti?

Uvek treba da izrazite svoje mišljenje i da kažete kako se osećate - to je jedini ispravni način da u vezi izgradite kvalitetan odnos koji počiva na međusobnom razumevanju.

Imate pravo da ga špijunirate

Ovo je definitivno savet koji ne treba da poslušate. Veoma je važno da poštujete privatnost svog partnera, i da savladate svoju ljubomoru, a ukoliko imate neke sumnje, treba da razgovarate sa njim otvoreno.

Nerazumno ponašanje i praćenje svakog njegovog koraka može mnogo naškoditi vašoj vezi i odnosu.

Pokažite mu da ste vi u svemu bolji

Ako ste u vezi sa osobom koju volite, poslednje što treba da radite jeste da činite da se ona oseća manje vrednom, odnosno da stalno insistirate na manama svog partnera, a da sa druge strane naglašavate svoje vrline. Takav stav ružno govori o vama i nigde ne vodi u vašem odnosu.

Zapamtite ove savete o ljubavnim vezama, jer to su oni koje nikad ne treba da poslušate!