Bivša "zečica" izvadila silikone

Bivša "Plejbojeva" zečica izvadila silikone iz grudi nakon što se razbolela.

Karen Mekdugal (45) je uvećala grudi 1996. godine, kako bi "poboljšala" svoj izgled kada je imala 22 godine.

Tada su joj rekli da će joj implanti trajati doživotno, a ona je često razbolevanje pripisivala alergijama.

Međutim, pre 12 meseci se njeno zdravstveno stanje ozbiljno pogoršalo - počeli su problemi sa vidom, česte migrene i nastupi dezorijentisanosti.

U oktobru prošle godine više nije mogla da radi niti da izlazi iz kuće, već je bila vezana za krevet.

Napokon je prošlog meseca Karen izvadila silikone i od tada je njeno zdravlje drastično bolje.

Sada apeluje na industriju da upozorava žene šta se može desiti kada stave implante, da ne bi "prošle kroz pakao" kao ona.

"Htela sam, kao i svaka devojka, da izgledam što bolje. Želela sam veće grudi da bih izgledala ženstvenije. Rekli su mi da su implanti bezbedni i da će trajati do kraja života. Pored toga što je procedura bila malo bolnija nego što sam očekivala, sve je prošlo dobro", kaže bivša "zečica".

Ranije su je mučile česte migrene, ali Karen to nije povezivala sa implantima sve do januara 2016. godine kada se ozbiljno razbolela.

"Tada sam primetila da se nešto čudno dešava u mom telu. Vid mi je bio zamućen, a onesvešćivala sam se nekoliko puta dnevno. Imala sam jake migrene, bila sam osetljiva na svetlo i zvuk, ponekad mi je čak i zvuk sopstvenog glasa bio bolan. Onda su nastupili napadi paniek i plašila sam se da izađem napolje. Do oktobra sam bila u krevetu i plašila sam se da ću umreti", priča Karen.

Troje doktora i neurologa pregledalo ju je pregledalo.

"Svi su mi rekli da je sve u redu sa mnom i da je sve to samo u mojoj glavi".

Nakon što je čula za bolest implanta i razgovarala sa onima koji su imali taj problem, odlučila je da izvadi silikone.

"Prošla sam kroz pakao i ubeđena sam da je sve to zbog silikona. Stavila sam ih da bi mi grudi bile lepše i veće, ali ipak mi je važnije zdravlje", kaže Karen koja se nakon operacije uspešno oporavlja.

Ona dodaje da sada ima mnogo više energije, da nije više tako osetljiva na svetlo i zvuk, nema više migrene ni probleme sa vidom, a nestale su i vrtoglavice i nesvestica.

Bivša "zečica" je odlučila da svoju priču ispriča javno kako bi žene znale šta može da im se desi ako u svoje telo stave implante.

Izvor: Mondo.rs

Preporučujemo