Mladi dizajneri na srpskoj modnoj sceni

Kada govorimo o modi danas, često se može čuti to da velike modne kuće diktiraju trendove ali i to da svako treba da ima svoj stil i da bude jedinstven u tome. U Srbiji postoji veliko interesovanje za modnu scenu, pogotovo kada su u pitanju mladi modni dizajneri.

Prema njihovim rečima put do uspeha i nije bas tako lak ali događaji poput Serbia Fashion Week-a su pravi način da talenat dođe do izražaja.

Na modnoj sceni Srbije dominira veliki broj talentovanih modnih dizajnera, koji krče sebi put u potrazi za što boljim tržištem. Broj sajmova i modnih manifestacija u našoj zemlji nije na zavidnom nivou, što je jedan od ključnih problema, naročito za mlade dizajnere.

"Kod nas nema dovoljno orijentacije i praćenja trendova da bi mladi dizajneri bili upućeni u tom pravcu kao što je negde u inostranstvu. To nam omogućavaju ovi događaji kao što su modne revije i sajmovi kojih je nažalost u Srbiji manje", kaže Mima Mađžarac, modni dizajner.

"Radio sam za mnoge firme, Tifani, Nikolas i ceo region opet moram da kažem i mislim da može da se živi ako ste kvalitetni u svom poslu, ako svom kupcu ponudite dobar komad odeće da oni i te kako žele to da ponesu. I uvek će se naći novca i para da se kupe ti komadi", kaže Bata Spasojević, modni dizajner.

Iako u našoj zemlji modnih manifestacija nema dovoljno, najveći modni festival na našim prostorima, Srpska nedelja mode, jeste pravo mesto za predstavljanje i afirmaciju, kako za mlade, tako i za ostvarene dizajnere.

Preporučujemo