Ove savjete slavnog dizajnera svaka žena treba da usvoji

Savjeti dizajnera o lijepom izgledu
Savjeti

Njegova filozofija je jasna i bazira se kako on kaže na “principu od 360 stepeni”.

Čuveni modni kreator Majkl Kors poznat je po tome da u svojim kolekcijama pridaje veliku pažnju odgovarajućem mejkapu.

Naime, jedan od njegovih zaštitnih znakova je ten njegove muze sa talasima u kosi, koja vozi moćan sportski automobil negdje na južnoj pacifičkoj obali ili skija na francuskim Alpima, piše Elle.

Odgovarajući bjuti izgled i te kako je važan za Korsa koji ogromnu pažnju u svojim kolekcijama posvećuje aksesoarima.

Imate pitanje o buducnosti?

“Odgovarajuća kosa, šminka, parfem, sve govori posebnu priču i sve radi zajedno u istoj simbiozi”, objašnjava svoj stav dizajner. Njegovo posmatranje načina na koji kozmetički proizvodi i aksesoari djeluju na izgled žene više je nego interesantan, prvenstveno zato što je u potpunosti tačan.

Evo na kojim stvarima insistira.

Nosite parfem svuda

“Moja djevojka se ne plaši da bude konstantno naparfemisana. Nije jedna od onih koja će naprskati miris u žurbi prije no što izađe iz kuće. Igraće se sa njim (u odnosu na to koja situacija je u pitanju naravno). Dovoljno je mudra da zna kako je to jedan od najboljih aksesoara koji može da ponese. Ukoliko ide u teretanu nanijeće parfem u predjelu iza koljena, a ukoliko ide na sastanak ili u klub, staviće parfem na sve pulsne tačke”.

Budite minimalista i maksimalista

“Jin jang pravilo je uvijek prisutno. Ukoliko imate upečatljivo našminkate oči, ostatak lica je neutralan. Ako ste se opredijelili za efektnu i jaku boju na usnama, oči treba da budu neutralne. Mislim da je u mojoj estetici uvijek prisutan upravo taj balans koji stvari sa mojim potpisom čini prepoznatljivima. Možete ponijeti najekstravagantniji par pantalona, ali sa jednostavnim džemperom”.

Imajte na umu snažan efekat zlata

“Zlato je vrlo važna stavka u svemu što radim. Veliki sam fan transformacije i vjerujem u nju. Vjerujem da pravi „beauty“ proizvodi u paru sa pravim modnim izborima mogu učiniti mnogo za vaše stanje svijesti to jest ono kako se osjećate. Zlato je transformator. Ukoliko stavite malo zlatne nadomak svog lica, ono će odjednom bukvalno zasijati. Šta samo može učini zlatna minđuša pored vašeg lica? Nevjerovatno. Takođe, ne mislim da je zlato rezervisano samo za veče, ili za crveni tepih. Čak i ako nosite zlatne patike. Volim ono što su zlatni tonovi u stanju da urade. Optimistično je, zabavno i glamurozno. Svi izgledaju dobro u zlatu”.

Razmišljate o svojoj toaletnoj torbici kao o svetom trojstvu

Majkl Kors djevojka uvijek želi da izgleda svježe, te će shodno sa tim u svojoj kozmetičkoj torbici uvijek imati bronzer – koji čini da izgleda zdravije, kao i kvalitetan ruž u neutralnom tonu. Takođe, tu je i obavezan parfem – on je njen svojevrsni potpis, on utiče na njeno raspoloženje. Ovo su njena tri esencijalana sastojka koja uvijek nosi sa sobom, bez obzira na to ide li u teretanu, na posao ili izlazi u grad.

“Mislim da postoji nešto posebno u vezi blago razmazane šminke oko očiju. Volim ideju o ostacima šminke u ovom predjelu lica, kada je linija ajlajnera blago razmazana. Zato mislim da žene ne trebaju da popravljaju šminku na svaka dva sata. Nanesite je ujutru i jednostavno više ne popravljajte do kraja dana”.

Preporučujemo