Probajte posnu i zdravu ishranu - NOVO u Srbiji i regionu

Isharana zdrava hrana proso
zdrava hrana proso

Prešli ste na posnu i zdravu ishranu ili to nameravate da učinite, a ujedno biste želeli da se otarasite viška masnih naslaga ili zadržite trenutnu kilažu?

Trenutno u trendu, bar što se većih gradova u Srbiji tiče, su posni namazi, koje je na tržište zdrave hrane plasirao Nikola Stanišić, mladi i perspektivni proizvođač hrane iz Novog Sada.

Nikola je vlasnik destilerije Stanišić, koja već duže vremena poslužuje vodeće restorane u Srbiji. Kada ste u poseti čuvenom Franšu, Madeiri, ili pak nekom drugom od vodećih restorana Beograda, često će Vam kao aperitiv ili dižestiv ponuditi rakiju od divlje kruške. To je vodeći proizvod destilerije Stanišić, koja je poznata po razvoju i proizvodnja ekskluzivnih delikatesa. Zato i ne čudi, da je baš ova kompanije uspešno kreirala i plasirala na tržište organski proizvod: namaze na bazi proso žitarice i odabranih plemenitih pečurki.

"Balkanske kuhinje su tradicionalno prepune jela u kombinaciji sa mesom. Smatramo da su posna jela zanemarena i da za njih postoji veliki potencijal, kako u svetu tako i kod nas u regionu", navodi Nikola.

 

Da je destilerija Stanišić kreirala još jedan uspešan proizvod, možete uočiti u mnogim prodavnicama zdrave hrane po Beogradu. Kako to sve može brzo da se razvija, kada imate u ponudi dobar proizvod, u pravo vreme i na pravom mestu, pokazuje i internacionalno intersovanje za Nikoline proizvode.

 

"Konkretno postoji mogućnost, da naše proizvode plasiramo u zapadnu evropu i u perspektivi i u SAD, ali o tome ne bih još želio mnogo da pričam, jer smo tek počeli sa tim pregovorim. Uglavnom, naši kapaciteti su takvi, da relativno brzo možemo podići proizvodnju i na još veći nivo", skromno navodi Nikola.

 

Poligraf: Nikola, ajde nam iskreno recite: Kada kažete proso, većina ljudi prvo pomisli na hranu za papagaje. I mnogo njih veruje da je njegova današnja upotreba u ljudskoj ishrani samo pomodarstvo. Otkuda onda da pravite proso namaz?

NS: "Mnogi ne znaju, da se proso zapravo mnogo duže koristi nego, na primer, kukuruz. Proso je žitarica bogata mineralima, pre svega fosoforom i magnezijumom, ali i kompleksom vitamina B. Do nas je došao iz Afrike i Azije i nekada se koristio kao deo beskvasnih hlebova, pre nego što je postao hrana za ptice i stoku. Kažu da su ga stari Kinezi smatrali za jednu od pet svetih biljaka, pored soje, pirinča, pšenice i ječma.

 

Poligraf: Koje su karakteristike prosa?

NS: "Zbog visokog sadržaja salicilne kiseline proso se smatra pravim kozmetičkim preparatom – odlično djeluje na nokte, kožu, kosu i zubnu caklinu. I bez glutena je.

Interesantno je da se prosu pripisivale i mnoge druge vrline: Tako se na primer nekada verovalo da je ovo malo žuto zrno dobro za borbu protiv veštica i zlih duhova. Kažu da se ugrađivalo čak i u temelje i bedeme da čuva kuće i utvrđenja. A posebno su ga volele udavače (žene, obratite pažnju) jer im je pomagao oko udaje. Mlade devojke bi ga posejale oko plota i tri puta ponavljale: “Koliko ovde prosa i proštaca, onoliko me prosilo prosilaca!

 

Kreativnost i sposobnost u destilerije Stanišić se ne zaustavlja, kod samog proizvoda. Nikola je krenuo i novim putem što se tiče marketinga. Stanišić koristi potencijal hiperlokalnog marketinga, to jeste nove platforme QUID za ciljane prodajne promocije, a rezultati su iznenađujuće dobri, kako on objašnjava.

“Današnja tehnologija Vam omogućava da dostavite ciljano poruke pojedinom kupcu i da ga angažujete, da ostane u kontaktu sa Vama. U isti mah moguće je smanjiti troškove dostavljanja te poruke potencijalnom kupcu. Tačno to nam Quid pomaže da postignemo. Mada je platforma još nova i broj korisnika još ograničeni, razvija se munjevitom brzinom, a efekte koje već sada postiže daleko su veći nego efekti postignuti tradicionalnim kanalima.”, navodi Stanišić

 

Odabrane prodavnice sa velikim izborom izuzetno kvalitetnih proizvoda po razumnoj ceni i u kojima možete kupiti proso namaze sa pečurkama destilerije Stanišić su navedene dole. U tim prodavnicama prihvataju i kupone koje možete besplatno skinuti sa QUID aplikacijom na Vaš pametni telefon, a koji Vam omogućuju da ostavrite veliki popust na pojedine proizvode.

ProdavnicaProdajna mesta, Kontakt
Bio Dolina Beograd: Vračar, Stari Grad, Zemun, Zvezdara
Boneda Novi Beograd, Bulevar Zorana Djindjića
Merica + Beograd: Shopping Centar Karaburma
Nadjica Beograd, 27. marta, broj 44
Nutrislo Beograd: Dorćol
Samo Zdravo Špajz Beograd: Bežanijska Kosa

 

Komentari   

0 # Marko 03-04-2018 18:58
Hvala Vam na ovakvim vestima! Kada bi bar u svako gradu Sbije mogao da se nadje jedan "Nikola", kojom brzinom bi se samo Srbija razvijala.

Prodavnicu Nutrislo poznajem i jako sam zadovoljan sa njihovom ponudom.

Nikola, svaka čast. Još nisam probao Vaš proizvod, a garantujem Vam da ću to još učiniti. Ubedjen sam da neću biti razočaran. Bravo!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
0 # Branka 03-04-2018 19:17
Ja sam probala. genijalna stvar. Super.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat