Volvo se 2019. godine u potpunosti okreće proizvodnji električnih automobila

Pogodaka: 227

Iako su se i oko nas polako počeli pojavljivati prvi električni automobili, čini se kako još uvijek nismo uhvatili svjetske trendove.

Ako je vjerovati svjetskim medijima i proizvođačima automobila, prodaja električnih vozila za sada postiže sjajne rezultate, a raste nezaustavljivo. Činjenica jest, da će se na tržištu automobila u narednih 10 godina dogoditi značajne promjene i da ćemo sasvim promijeniti dosadašnje poimanje auto industrije.

Volvo će biti jedan od prvih auto proizvođača, koji će se u potpunosti okrenuti proizvodnji električnih automobila. Ovih je dana iz Volva došla pomalo šokirajuća i iznenađujuća vijest, kako će od 2019. godine proizvoditi samo električne automobile. Iako mnogima ovo zvuči čudno i nerazumljivo, u Volvou ovaj svoj potez opravdavaju činjenicom da se u potpunosti okreću budućnosti.

U narednim će godinama Volvo predstaviti nekoliko električnih automobila, među kojima će većina nositi brend Volvo, dok će neki biti pušteni u prodaju i pod brendom Polestar. Modeli automobila na fosilna goriva još će uvijek biti dostupni i u prodaji, no Volvo nakon 2019. godine neće izdavati više nove modele takvih automobila. Prognoze Volvo-a su da će do 2025. godine prodati više od milijun električnih automobila.

Preporučujemo