Mercedes potvrdio - nova "zver" debituje u Frankfurtu

Pogodaka: 200

Hipersportski Mercedes-AMG Project One, sa hibridnom tehnologijom iz Formule 1, imaće svetsku premijeru na predstojećem frankfurtskom auto-salonu, saopštio je nemački proizvođač.

Uz kratku najavu ovog ekstremnog sportskog modela, Mercedes je objavio još jednu "tizer" fotografiju na kojoj se vide LED farovi i nazire silueta vozila sa naglašenim blatobranima, ispod kojih se kriju široki niskoprofilni pneumatici.

Mercedesov hiperspotski dvosed predstavlja pokušaj da se tehnologija i osećaj u vožnji karakterističan za bolide F1, upakuju u vozilo koje se legalno može voziti na javnim putevima.

Hibridni pogonski sistem sastoji se od 1.6 litarskog turbo benzinca iz Formule 1 i četiri elektromotora, od kojih se dva koriste za pogon prednjih točkova, jedan za radilicu, a jedan za turbo punjač.

Ukupna snaga sistema prevazilazi 1.000 "konja", a prema rečima Tobiasa Moersa iz AMG odeljenja, benzinac u modelu Project One u stanju je da se "vrti" na 11.000 o/min, dok će automobil razvijati brzinu preko 350 km/h.

Iako Mercedes namerava da krene u serijsku proizvodnju, u Frankfurtu će biti predstavljen pretprodukcijski prototip, koji se neće mnogo razlikovati od kasnije produkcijske verzije automobila.

Preporučujemo