Planirali 10 dana odmora, na putovanju su već pet godina

Pogodaka: 147

Jedna od prvih stvari nakon venčanja svakako je odlazak na medeni mesec. Istu stvar isplanirali su Majk i En Hauard, koji su u februaru 2012. otišli na desetodnevno bračno putovanje. Ipak, ono im se toliko svidelo da traje i danas.

Za više od pola decenije, En i Majk posetili su pedesetak zemalja na svih sedam kontinenata, a ideja za tako nešto rodila se čim su počeli da traže svoju destinaciju iz snova.

"Shvatili smo da želimo da posetimo mnoge zemlje i doživimo što više različitih iskustava, a deset dana za sve to je bilo jednostavno premalo“, izjavili su putnici za Louneli planet.

Realizacija ovog sna bila je izazov za mladi par, ali su Hauardovi shvatili da je sve moguće izvesti uz dobru pripremu.

"Ljudi se pitaju da li smo dobili na lutriji, ali nekad više uštedite putujući, nego da ostanete kod kuće“, smatraju oni.

U početku im je dnevni budžet iznosio 100 dolara za oboje, ali su vremenom uspeli značajno da ga smanje. Tako su prošle godine dnevno trošili u proseku nešto manje od 25 dolara, pri čemu su svejedno uspeli da žive u deset različitih država, uključujući farmu s pet zvezdica u Portugalu, kuću na plaži u Kostariki i vilu u Hrvatskoj.

Takođe, sve vreme zarađuju na svom blogu HoneyTrek, gde opisuju događaje u poslednjih pet godina, a uspeli su da objave i knjigu o svojim putovanjima.

Preporučujemo