PRODAJNA IZLOŽBA ZA OBOLJELOG DRUGA

Pogodaka: 83688
Vrtić "Radost" Prijedor

Dječiji vrtić "Radost" Prijedor danas je organizovao prodajnu izložbu dječijeg stvaralaštva čiji je prihod namijenjen liječenju djeteta oboljelog od leukemije koje pohađa ovu predškolsku ustanovu.

Direktor Dječijeg vrtića "Radost" Prijedor Dušanka Božić rekla je da već godinama mališani na ovakav način učestvuju u Prijedorskom kulturnom ljetu, podsjećajući da je manifestacija ranije imala samo izložbeni, a da je na inicijativu samih roditelja dobila i prodajni karakter.

"Samo jednom smo od prikuljenog novca kupili rekvizite potrebne vrtiću, a svih ostalih godina prikupljeni novac poklanjamo nekome, jer uvijek od prečeg ima preče. Ovaj put poslaćemo novac porodici našeg djeteta koje se liječi u Beogradu od maligniteta" , rekla je Božićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je dodala da je od 450 djece koje pohađaju vrtić u ovu manifestaciju bilo uključeno njih oko 250 uzrasta od četiri do šest godina, a da su ogroman trud uložile vaspitačice radeći i prekovremeno u ustanovama, ali i kod svojih kuća.

Postavite pitanje astrologu, numerologo ili tarot tumaču – Kliknite na broj, da pošaljete SMS:


"Ove godine imamo čak i povrće iz vlastite proizvodnje. Jedna grupa djece, uzrasta od četiri do pet godina, u okviru učenja, sadila je povrće i danas prodaje lijep mladi crveni luk, neprskan" , dodala je Božićeva.

Vaspitač Biljana Pavlović rekla je da su mališani srednje vrtićke grupe prilikom posjete selu Rasavci u jesen skupljali šumske plodove i biljke od kojih su pravili obilježivače za knjige, a da su u proljeće sadili povrće u svojoj bašti iz koje su danas prodavali plodove.

"Ostalo povrće braćemo u toku jeseni i koristiti u ishrani. Osim povrća, danas smo prodavali radove na staklu, radove od tijesta i gline, uglavnom prirodne materijali koji su prošli kroz djetetova čula. Tu su razne vrsta nakita i posuda, ramovi za slike i obilježivači za knjige, te zidni satovi" , navela je Pavlovićeva čija je grupa danas prikupila rekordnih 515 KM.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić i sam je posjetio sve štandove i na svakom pazario po nešto od dječijeg stvaralaštva, izrazivši zadovoljstvo velikim odzivom građana, roditelja i svih koji vole djecu i prate njihove aktivnosti.

"Došao sam da podržim aktivnosti našeg vrtića, ali i ono za šta su djeca naumila da daju ove priloge. Njihov plan je dobar, human i emotivan i to su uradili da pomognu svome oboljelom drugu i svi građani koji su se uključili u ovu akciju dali su svoj doprinos" , rekao je Pavić novinarima u Prijedoru poželivši brzo ozdravljenje mališanu kome je pomoć namijenjena.

Radnici Dječijeg vrtića "Radost" Prijedor i roditelji djece koja pohađaju ovu predškolsku ustanovu početkom aprila prikupili su 3.850 KM pomoći za liječenje djeteta koje je oboljelo od leukemije.

Izvor: SRNA